Ankara Üniversitesi’nde 35 işçi yılın son günü işten atıldı

Ankara Üniversitesi’nin (AÜ) hastanelerindeki yemekhanelerde çalışan 35 işçi taşeron firma tarafından ihale süresinin bittiği gerekçesiyle 2019’un son günü işten atıldı. İbni Sina Hastanesi önünde 2 Ocak’ta basın açıklaması yapacaklarını belirten Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Örgütlenme Uzmanı Muhammet Alkış, “Kış günü yılbaşı hediyesi olarak arkadaşlara işten çıkış belgesi verdiler” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi’nin Cebeci Eğitim Araştırma Hastanesi ve İbni Sina Hastanesi’nin yemekhanelerinde çalışan 237 işçiden 35’i, taşeron firma tarafından ihale süresi bittiği gerekçesiyle yılbaşı öncesi işten atıldı.

İşten atılan işçilerin tamamının Devrimci Turizm İşçileri Sendikası’na üye olduğunu söyleyen sendikanın örgütlenme uzmanı Muhammet Alkış, “İşten atılan işçilerin dört tanesi sendikamızın iş yeri temsilcileri. İşten atılan işçilerin tamamı 10 yıl ve üzerinde çalışan arkadaşlarımız. Kıdemleri yüksek olduğu için kasten çıkardılar. Kış günü yılbaşı hediyesi olarak arkadaşlara işten çıkış belgesi verdiler. Bugün sabah işe geldiler yarından itibaren kendileriyle çalışılmayacağı söylendi. Önden haklarının ödenmesi, ihbar sürelerinin ödenmesi gibi bir durum yok. Gerekçeleri de ihalenin bitmiş olması” dedi.

‘SORUMLU OLARAK ANKARA ÜNİVERSİTESİ’Nİ GÖRÜYORUZ’

Üyeleri adına işe iade davası açacaklarını ve 2 Ocak Perşembe günü İbni Sina Hastanesi önünde basın açıklaması yapacaklarını ifade eden Muhammet Alkış sözlerini şöyle sürdürü:

“Taşeron firma işten çıkarmasına rağmen Ankara Üniversitesi’nin yaptırım yetkisi var. Biz de bu işten sorumlu olarak Ankara Üniversitesi’ni görüyoruz. Orada yeni gelmiş bir firma tarafından işe alım ya da işten çıkarma meselesine sadece firma karar veremez. Arkadaşlarımız hastanenin işçisi. Biz hastanenin inisiyatifini kullanarak işçileri geri işe almasını istiyoruz.”