Kanal İstanbul'a Ankaralılar da itiraz ediyor

Kanal İstanbul projesine hayır diyen Ankaralılar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu. Vatandaşlar, ilgili müdürlüğe Kanal İstanbul projesine karşı itiraz dilekçelerini teslim etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kanal İstanbul projesi için açıklanan ve 10 gün askıda kalacak olan ÇED raporuna itiraz etmek isteyen vatandaşlar, bulundukları şehirlerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri önüne akın ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kanal İstanbul ÇED raporuna karşı vatandaşları itiraz etmeye davet etmesiyle İstanbul’da başlayan süreç, Ankara’da da sürüyor.

CHP Ankara İl Başkanlığı’nın çağrısı ile Kanal İstanbul'a hayır diyen Ankaralılar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu. Vatandaşlar, ilgili müdürlüğe Kanal İstanbul projesi için itiraz dilekçelerini teslim etti. Kanal İstanbul projesinin maliyetine dikkat çeken vatandaşlar, Türkiye’nin işsizlik, eğitim, sağlık gibi daha öncelikli sorunları olduğunu vurguladı.

'İSTANBUL’A SAHİP ÇIKIYORUZ' 

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, dilekçeleri teslim etmeden önce yaptığı basın açıklamasında Kanal İstanbul’un kamu yararına bir proje olmadığını savunarak, proje karşı itiraz haklarını kullanacaklarını söyledi. Kanal İstanbul’un yanlış bir proje olduğunu ifade eden Güvener şöyle dedi: “Kanalın yapılması halinde Sazlıdere barajı boşa çıkacak, Terkos Gölü’ne deniz suyu karışacak. İstanbul susuzluk problemi ile karşı karşıya kalacaktır. İstanbul’a sahip çıkıyor, hayır diyoruz.”

Memurlar, Kanal İstanbul itirazları için 22.30'a kadar mesai yapacakMemurlar, Kanal İstanbul itirazları için 22.30'a kadar mesai yapacak