Eğitim-Sen önünde sendikaya tepki eylemi

Eğitim Sen’in, aralarında KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen'in de bulunduğu 13 kişi hakkında başlattığı soruşturma sendika önünde yapılan eylemle protesto edildi. Gülmen, soruşturmaların geri çekilmesini, kamu emekçilerinin sendikadan tasfiye edilmemesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Eğitim Sen Genel Merkezi’nin, Hatay Şube Yönetimi’ni görevden alması ve görevden alınan üyelere yönelik başlattığı soruşturma Eğitim-Sen Genel Merkezi önünde protesto edildi. KHK ile işine son verilen akademisyen Nuriye Gülmen'in de katıldığı eylemde Eğitim-Sen Hatay Şubesi eski yöneticisi Pelin Akbaş, sendika üyesi Mehmet Dersulu ve Hüseyin Sönmez yer aldı.

Eğitim-Sen Hatay Şubesi'ne atanan yeni yönetimi 'kayyım' olarak nitelendiren Nuriye Gülmen, "22 Eğitim-Sen üyesi hakkında açılan soruşturma neticesinde ben de dahil olmak üzere 13 üye ihraç talebi ile genel kurula sevk edildik. İhraç edilmek istenen üyelerden 7'si Hatay Şubesi'nden. Bu arkadaşlarımız hakkında başlatılan soruşturma neticesinde arkadaşlarımız görevden alındı. Biz bu ihraçlara karşı çıktığımız, ihraçlara karşı arkadaşlarımızı direnmeye davet ettiğimiz için bizi sendikadan atmalarını doğru bilmiyoruz. Soruşturmaların geri çekilmesini, Hatay Sube'ye atanan yönetimin geri çekilmesini ve direnişçi ve kamu emekçilerinin sendikadan tasfiye edilmemesini talep ediyoruz" dedi.

Eğitim Sen, Merkez Yürütme Kurulu ve üyelerinin hedef gösterilmesi, hakaret, sendikayı itibarsızlaştıran faaliyetlerde bulunma gibi iddialarla bazı üyeler hakkında disiplin soruşturması açmış bunların bir kısmı için “ilk genel kurulda üyelikten ihraç edilmesi talebiyle üyeliğin askıya alınması” kararı almıştı. (DUVAR)