Kayyımı protesto eden 6 kişi işten atıldı

Kayapınar Belediyesi'ne kayyım atanmasının ardından belediye eşbaşkanı Keziban Yılmaz'ın gözaltına alınmasını protesto eden 6 işçi işten atıldı. İşine son verilenlerden Nazan İpek, kendisine mobbing uygulandığı ve yargıya başvurduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz’ın görevden alınmasını ve gözaltına alınmasını alkışla protesto eden 6 işçiye kendi görüntüleri izlettirildi ve işten çıkarıldı.

Kayapınar'da başkan Keziban Yılmaz 21 Ekim'de görevden alındı ve yerine Kaymakam Ünal Koç kayyım olarak atandı. Belediye çalışanları da kayyım atanmasını protesto etti ve alkışlarla, “Direne direne kazanacağız” sloganı attı. Koç'un göreve başlamasının ardından Özel Kalem Müdürü Cihat Kayhan, 28 Kasım'da Nazan İpek, Tarık Çavlı, Yüksel Önsal, Ömer Ayan, Melek Demir ve Sonay Altun adlı belediye işçilerini çağırdı ve protesto görüntülerini izlettirdikten sonra işlerine son verildiğini bildirdi. Kayapınar Belediyesi eski İmar Müdürü Songül Şahin de açığa alındı. İşten çıkarmaların gerekçesi Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK), “İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeniyle fesih" gerekçesiyle bildirildi.

BASIN BİRİMİNDEN TEMİZLİĞE

Mezopotamya Ajansı'na konuşan ve 10 yıldır belediyede çalışmasının ardından kayyım tarafından işine son verilen Nazan İpek, kayyım atanmasının ardından çalıştırılamaz hale getirildiğini ve bir ay boyunca kendisine mobbing uygulandığını belirtti. İpek şöyle konuştu:

“Basın ve Halkla İlişkiler’de görevliydim ama beni hemen yerimden aldılar. ‘Sen burada oturamazsın’ dediler. Bir hafta boyunca oturacak yerim yoktu. Orada ortalık yerde dolaşıyordum. Daha sonra beni çağırıp, elime bir kâğıt verdiler. ‘Kurum içinde temizlikte görevlendirilmişsin, alt kattaki 23 odayı temizleyeceksin’ dediler. Sabahları 23 odayı temizliyordum. Bir çay bile içemiyordum. Ondan sonra başka kurumların temizliğini de bana yaptırdılar. İnşaat halindeki kurumlara gidip temizlik yapıyordum. 1 ay boyunca belediyede bana mobbing uygulandı.”

MÜDÜR 'SENİ ZEVKLE İŞTEN ATACAĞIM' DEDİ

İşten atılmalarına gerekçe gösterilen eylemde başkan Keziban Yılmaz’ın gözaltına alınmasını protesto ettiklerini ifade eden İpek şunları söyledi:

“Bunu gerekçe göstererek işime son verdiler. Bize alkış çaldığımıza dair video seyrettirildi. ‘Siz devletin verdiği kayyım kararına karşı geldiniz’ diyerek, bana hakaretler ettiler. Kayyımın Özel Kalem Müdürü Cihat Kayhan bana, ‘Seni büyük bir zevkle işten atacağım. Siz HDP’liler benim gözümde suçlusunuz’ dedi. Suçum varsa eğer, beni gözaltına alıp yargılayıp, suçum neyse ortaya çıkarsınlar."

Kirada oturduğunu ve annesine baktığı için işten çıkarıldıktan sonra zor günler yaşadığını belirten İpek, kayyımın birçok kişiyi daha işten çıkaracağını ifade etti. Mahkemeye başvurduğunu ve yargı sürecinin devam ettiğini hatırlatan İpek, “Çünkü dışarıda parayla işe girmek isteyen çok kişi var. Diyarbakır’da da şu anda ‘parayı ver, işe gir’ gibi bir anlayış hakim. Tüm kurumlar da bunu biliyorlar. O yüzden bizi çıkardılar, kendi elemanlarını, kendi yandaşlarını işe almak için” diye konuştu.