Enstitü ve fakülteler kuruldu

Resmi Gazete'de yayınlandı: Bazı enstitü ve fakülteler kuruldu bazıları ise kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı enstitü ve fakülteler kuruldu bazıları ise kapatıldı. Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Fenerbahçe Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi bünyesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu.

Ayrıca Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı Spor Bilimleri Fakültesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi'ne bağlı Eczacılık Fakültesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne bağlı Spor Bilimleri Fakültesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne bağlı Turhal Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Trakya Üniversitesi'ne bağlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Yalova Üniversitesi'ne bağlı İnsan ve Toplum Fakültesi kuruldu.

Karar kapsamında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Fenerbahçe Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ne bağlı Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sağlık Bilimleri Enstitüleri, Bitlis Eren Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi'ne bağlı Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne bağlı Turhal Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu, Trakya Üniversitesi'ne bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kapatıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü'nün adı Afet Yönetimi Enstitüsü olarak değiştirildi. Ayrıca Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı Göç ve Uyum Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Almanya'nın başkenti Berlin'de Göç ve Uyum Uygulama ve Araştırma Merkezi Şubesi kurulması kararlaştırıldı.