Mikail Aslan: Sey Rıza yüzyılın parlayan ışığıdır

Sanatçı Mikail Aslan'dan Vatan Partisi'ne Seyit Rıza tepkisi: Bir türlü hınçlarını alamadılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersimli sanatçı Mikail Aslan, Seyit Rıza’nın heykeli ile isminin cadde ve sokaklardan kaldırılmasına yönündeki yapılan başvuruya tepki gösterdi: Aslan, “Ne Perinçek ne de içimizdeki bu riyakarlar hakikatin parlayan ışığını karartamazlar. Sey Rıza yüz yılın parlayan ışığıdır” dedi.

Mikail Aslan, Vatan Partisi’nin Dersim’de bulunan Seyit Rıza heykelinin kaldırılmasına dair valilik ve belediyeye yaptığı başvuru talebine, sosyal medya hesabından Seyit Rıza fotoğrafı paylaşarak tepki gösterdi.

'BİR ANITININ YAPILMASINI ÇOK GÖRDÜLER'

Aslan, Seyit Rıza ve arkadaşlarını idam edildiğini anımsatarak, "Yetmedi cesetlerini yaktılar, yetmedi küllerini havaya savurdular bir türlü hınçlarını alamadılar. Bugün de Vatan Partisi ve Perinçek üzerinden anıtını yıkmak istiyorlar, ismini caddelerden kaldırmak istiyorlar.. Bunu başarınca hınçlarını alacaklar mı? Hayır. Onlar bunu yaparken yıllardır içimizden birileri Sêy Rıza'yı itibarsızlaştırmak için onlarca kitap ve makale yazdılar, Dersim'de bir anıtının yapılmasını çok gördüler" dedi.

'ONURUMUZDUR, DOKUNMA'

"Bazıları çıkıp O'na siyasal bir lider, bir kahraman vasfı verince bunların çok zoruna gitti, bu fikri çürütmek için O'nun bir 'yetim' olduğunu, 'Seyid' olmadığını, kendi aşiretini bile idare edemediğini, önderlik vasfının olmadığını vb yazıp durdular" diyen Aslan, şöyle devam etti:

"Ne Perinçek ne de içimizdeki bu riyakarlar hakikatin parlayan ışığını karartamazlar. Tarih kimseye haksızlık yapmaz, kimseyi de durduk yere lider yapmaz, Sêy Rıza yüzyılın parlayan ışığıdır, karanlık şiddetini gösterdikçe O daha da parlayacaktır. Onurumuzdur, dokunma!" (HABER MERKEZİ)