Meclis yeni yıla Libya tezkeresi ile başlayacak

Meclis’in yeni yılda ilk gündem maddelerinden birinin Libya’ya asker gönderme tezkeresinin olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Bütçe görüşmelerinin hemen ardından Libya ile askeri işbirliği anlaşmasının onaylandığı Meclis'te asker gönderme tezkeresi için de düğmeye basıldı. AK Parti grubunun çalışmasına göre Libya’ya asker gönderme tezkeresi iki haftalık tatilin ardından 7 Ocak’ta çalışmalarına başlayacak olan TBMM’nin öncelikli gündem maddelerinden biri olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arka arkaya yaptığı iki açıklamada Libya'ya asker gönderilmesiyle ilgili, "Libya'ya her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu daha önce söyledim. Uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli adımları atarız” ve "Meşru Libya yönetimine çok ciddi desteklerimiz oldu. Gerekirse bu desteklerin askeri boyutunu arttıracak karada, denizde ve havada her türlü imkanı değerlendireceğiz” demişti.

Libya'ya asker gönderme tezkeresi AK Parti'nin hafta başında yapılan MYK toplantısında da gündeme geldi. Toplantıda tezkere ile ilgili hazırlık yapılması talimatı verildi. AK Parti grubu da bu çalışmayı doğruladı.

Libya ile imzalanan iki anlaşmaya dikkat çeken bir AK Partili yetkili, "Aslında asker gönderme de, askeri iş birliği anlaşmasının içinde olmalıydı. Yapılan anlaşmalardan sonra geri dönüşü olmayan bir şey. Gerekli değerlendirmelerin ardından ocak ayı başında Meclis'e gelebilir" dedi. (DUVAR)