Kurum'dan İmamoğlu'na: Kanal İstanbul Protokolü'nden çekilemezsin

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul İşbirliği Protokolü'nden çekileceğini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yanıt verdi: İBB ile birlikte süreci yönettik. İBB'nin tek taraflı protokolden çekilme hakkı yoktur.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, 6 aylık icraatlarını anlattığı basın toplantısında Kanal İstanbul ile ilgili şöyle konuşmuştu:  "Ben yaptım oldu devri bitti. ‘Benim işim sanane’ bitti.  Çizgi film yapmak kolay. Kanal’ın etrafına çizgi filmde 60 katlı gökdelen dikmek de kolay. Bu kadar ciddi bir konunun gayriciddi bir şekilde ele alınmasına karşı çıkacağız. Bu kadar net. Ya Kanal, ya İstanbul! Neyin ihalesini yapıyorsun, hangi ÇED raporundan bahsediyorsun? Bizden önceki yönetimin imzası bulunan Kanal İstanbul İşbirliği protokolünden çekiliyoruz. Yasalardan kaynaklanan haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmamoğlu'nun bu açıklamasına şöyle tepki verdi: "Dün ÇED sürecini tamamladık. 10 gün içerisinde olumlu veya olumsuz eleştirileri alacağız. Rapor hazırlanırken üniversitelerimizle, sivil toplum örgütlerimizle ortak bir çalışma yürütülmüştür. İBB ile birlikte süreci yönettik. İBB'nin tek taraflı protokolden çekilme hakkı yoktur. Biz hiçbir şekilde arsa rantına müsaade etmedik. Sürekli çıkıp da "16 milyon İstanbulluya hizmet ediyoruz" demekle belediye başkanlığı olmuyor, yapılmıyor. Belediye başkanlığı vatandaşa hizmetle yapılıyor. 6 aylık süreçte sayın başkanın ne yaptığını sormak lazım. Biz de 82 milyon vatandaşımız için taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz"