Hekimler tek ses: Mızraklı serbest bırakılsın

Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Şelçuk Mızraklı’nın yarın yapılacak duruşması öncesi, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve Diyarbakır Tabip Odası bir açıklama yaptı. Diyarbakır Tabip Odası’nda yapılan açıklamada, Mızraklı’nın salıverilmesi talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Görevden alındıktan sonra bir itirafçının aleyhine verdiği ifade doğrultusunda 22 Ekim'de tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır’ın seçilmiş Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı’nın serbest bırakılması için bir açıklama yaptı.

Basın açıklamasını TTB Merkez Konseyi Başkan Prof Dr. Sinan Adıyaman okudu.

Açıklamada, “HDP’li belediyelere atanan kayyımların hukuksuzluğuna dikkat çekilerek, “Hukuksuz, antidemokratik ve keyfi bir şekilde görevden alınan, yerel seçimde kullanılan geçerli oyların yüzde 63 alarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı seçilen Dr. Adnan Selçuk Mızraklı 22 Ekim 2019’da tutuklandı. Emek, meslek ve Demokratik kitle örgütleri olarak yarın görülecek olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Seçilmiş Eş Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı’nın davasını takip etmek, yapılan bu hukuksuzluğu kabul etmediğimizi vurgulamak ve dayanışmamızı ifade etmek üzere buradayız” denildi.

ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Kayyım atanan belediye başkanlarının tutuklanmalarının, “Somut ve inandırıcı hiç bir gerekçe ortaya konulmadan keyfi” bir şekilde yapıldığının vurgulandığı açıklamada, halkın seçme-seçilme hakkının gasp edildiği belirtildi. Açıklamada bir süre Diyarbakır Tabip Odası Başkanlığı görevinde bulunan Dr. Selçuk Mızraklı’nın halen Diyarbakır Tabip Odası Onur Kurulu üyesi olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Yoksulluğa karşı ve toplumun sağlık hakkı mücadelesindeki katkılarının, demokrasi ve insan hakları alanında yürüttüğü mücadelenin en yakın tanıklarıyız. Dr. Selçuk Mızraklı, başarılı bir hekim olmanın yanı sıra yaşadığı il olan Diyarbakır ve çevresindeki halkın sorunlarına çare olmak üzere tabip odası görevleri dışında, yoksullara yardım götürme amacıyla kurulmuş olan Sarmaşık Derneği Başkanlığı'nı ve yine bölgesinin eğitim açığını gidermek üzere kurulan Mezopotamya Vakfı Üniversitesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini başarıyla yerine getirmiştir. Dr. Selçuk Mızraklı, Türk Tabipleri Birliği’nin önemli aktivistlerindendir. Tüm hekimlik yaşamı toplumun sağlık ve yaşam hakkı mücadelesi, iyi hekimlik değerlerinin savunusuyla geçmiştir. Aynı zamanda demokrasi, özgürlük ve barış savunusunu iyi hekimlik mücadelesiyle birleştirebilmiştir. Diyarbakır’da halkın sağlık sorunlarına sahip çıktığı, yoksullukla mücadele ettiği için halk tarafından çok iyi bilinmekte, tanınmakta ve sevilmektedir. Belediye ve milletvekili seçimlerinde aldığı oylar bunun somut göstergesidir.”

GÖREVİNE İADE EDİLSİN

Açıklamada Mızraklı’nın serbest bırakılması ve görevine iade edilmesi talep edildi: “Barış ve Demokrasi mücadelesi yürüten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi seçilmiş Eş Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı’nın serbest bırakılması, serbest kaldıktan sonra da hekim duyarlılığı ile yerine getireceğinden kuşku duymadığımız Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı görevine iadesinin sağlanması ülkemiz demokrasisi ve adaleti için yaşamsal buluyoruz.” (DUVAR)