Soylu'dan Ankara Emniyeti'nde işkence iddialarına yanıt: İftiradır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Müdürlüğü İl Emniyet Müdürleri Toplantısı'nda konuştu. Eski Adalet Bakanı çalışanlarının Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde işkence gördüğü iddialarını yalanlayan Soylu, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu için de 'FETÖ'cü' dedi. Gergerlioğlu, Soylu'ya sosyal medyadan yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'daki işkence iddialarını gündeme getiren HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu için isim vermeden "Son zamanlarda FETÖ'nün TBMM'ye sızdırdığı bir milletvekili" ifadelerini kullandı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Soylu bir kez daha yaptığı açıklamayla kendisinin ve partisinin yürüttüğü siyasetin çirkinliğini ve hukuksuzluğunu gözler önüne sermiştir. İçişleri Bakanı’nın saldırgan sözleri, işkencenin üzerini örtmek ve hedef saptırmak amaçlıdır" denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Emniyet Müdürlüğü İl Emniyet Müdürleri Toplantısı'nda, eski Adalet Bakanlığı çalışanlarının Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü'nde işkence gördüğü iddialarıyla ilgili konuştu. Soylu, "işkence, darp, tehdit olmadığını" söyleyerek, "Türkiye insan haklarından yana olan duruşunda kararlıdır. İşkenceye sıfır tolerans milletimize taahhüdümüzdür" dedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan eski Adalet Bakanlığı çalışanları, darp edildiklerini, işkenceye maruz kaldıklarını anlatarak avukatlarına durumu anlattı. Avukatlar da geçtiğimiz günlerde yaptıkları görüşmede müvekkillerinin çeşitli yerlerinde darp izi gördüklerini söyleyerek Ankara Barosu'na durumu iletti. Soylu, son dönemde işkence iddialarıyla gündeme gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yaşananlarla ilgili, "Bu iddialar, tutarsızdır, temelsizdir, yalandır ve iftiradır" ifadelerini kullandı.

'RAPORU GÖRMEZDEN GELEN İFTİRAYA SIĞINIR'

İddiaları gündeme getiren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'ndan isim vermeden bahseden Soylu, "Son zamanlarda FETÖ'nün TBMM'ye sızdırdığı bir milletvekili marifetiyle sürekli gündeme getirilmeye çalışılan bu iddialar..." ifadesini kullandı.

Gergerlioğlu da Soylu'nun bu sözlerine tepki göstererek Twitter hesabından yanıt verdi. Gergerlioğlu, insan hakları savunucusu olduğunu söyleyerek İçişleri Bakanlığı'nın Ankara Barosu'nun işkenceyle ilgili hazırladığı raporu görmezden geldiğini söyledi: "Bana 'fetöcü' demiş... Ben her zaman insan hakları savunucusu oldum Soylu, siz her devre uyan bir insan oldunuz, yarın da değişirsiniz..! İşkenceye kimliğe bakmaksızın karşıyım. İftiralarınız işkenceyi örtemez, Baro raporunu görmezden gelen tabii ki etiketlemeye, iftiraya sığınır."

HDP: SOYLU'NUN AMACI HEDEF SAPTIRMAK

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Soylu'nun Gergerlioğlu ile ilgili söylediği sözleri hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Soylu bir kez daha yaptığı açıklamayla kendisinin ve partisinin yürüttüğü siyasetin çirkinliğini ve hukuksuzluğunu gözler önüne sermiştir. Soylu’nun bu sözlerinin Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Ankara Emniyeti’ndeki işkence vakalarına ilişkin açıklamalarının ardından gelmesi tesadüf değildir. İçişleri Bakanı’nın saldırgan sözleri, işkencenin üzerini örtmek ve hedef saptırmak amaçlıdır. İnsan hakları ihlallerinden, işkenceden, kötü muameleden, her türlü hukuksuzluktan ve evrensel demokratik ilkeleri çiğnemekten yargılanması gereken kişi Süleyman Soylu’nun kendisidir" ifadelerine yer verildi.

ESKİ AK PARTİLİ YENEROĞLU: SORUŞTURMAYI REDDEDENLER BELGEYİ OKUSUN

AK Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da tartışmaya katıldı. Twitter hesabından açıklama yapan Yeneroğlu, "Somut verilere rağmen Ankara emniyetindeki işkence iddialarını kategorik olarak reddedip soruşturmayı engelleyenler bu belgeyi de okusun. Ayrıca hangi iddianın doğru veya yanlış olduğuna karar verecek merci yargıdır. İnsan onurunun dokunulmazlığına ve hukuka saygısı olanlar bilir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Ankara Emniyeti'nde işkence iddiası için başvuruAnkara Emniyeti'nde işkence iddiası için başvuru

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden işkence iddialarına yanıt geldiAnkara Emniyet Müdürlüğü'nden işkence iddialarına yanıt geldi