HDP yöneticisi annesi tutuklandı, engelli oğlu onu arıyor

Elbistan'da iki engelli çocuğu olan Elif Kısa'nın zihinsel engelli oğlu İsmail Kısa, annesinin tutuklanmasının ardından asabileşti. İşitme ve konuşma engelli Ahmet Kısa ise 20 yıldır resim çizmesine rağmen artık eline fırça almıyor. Aile yetkililere çağrıda bulunuyor: "Elif Kısa'yı serbest bırakın."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde HDP yöneticisi olan 65 yaşındaki Elif Kısa'nın 3 Aralık’ta gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından iki engelli çocuğu ve eşi yetkililere çağrıda bulunuyor. Kısa'nın eşi Ali Kısa, yüzde yüz engelli olan çocuğu İsmail Kısa'nın annesinin tutuklanmasının ardından asabileştiğini söyleyerek eşinin serbest bırakılmasını istiyor. Kısa, ressam olan konuşma engelli oğlunun artık eline fırça almadığını söylerken zihinsel engelli oğlu için, "Çocuk annesinden sonra büyük sıkıntılar yaşamaya başladı. Bağırıyor, çağırıyor..." diyor.

'ANNESİNİ ARIYOR...'

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde HDP yöneticileri olan 70 yaşındaki Ali Kısa ve eşi Elif Kısa, 3 Aralık’ta gözaltına alındı. Ali Kısa gözaltından sonra serbest bırakılırken eşi Elif Kısa ise tutuklanarak Elbistan Cezaevi'ne gönderildi. Kısa'nın cezaevine gönderilmesinin ardından iki engelli oğula baba Ali Kısa bakmak zorunda kalıyor. 45 yaşındaki oğlu İsmail Kısa'nın annesinin tutuklanmasının ardından durumunun kötüye gittiğini söyleyen Kısa, eşinin serbest bırakılmasını istiyor.

Kısa, eşinin tutuklanmasının ardından yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Zihinsel engelli olan oğlum annesinin tutuklanmasının ardından asabileşti. Evde sürekli annesini arıyor. Oğlumun yanından ayrılamıyorum. Onu bırakamıyorum. Çocuk annesinden sonra büyük sıkıntılar yaşamaya başladı. Bağırıyor, çağırıyor... Geceleri uyuyamıyor."

Kısa'nın diğer oğlu Ahmet Kısa ise bir ressam. 20 yıldır resim çizen oğlu Kısa için babası şöyle anlatıyor: "Kendisi çok iyi bir ressam. Çok iyi resimler çizerdi. Ama annesinden sonra o da resim çizmiyor. Elindeki fırçayı bıraktı. Hiçbir şey yapmak istemiyor. Eli kolu bağlandı. 20 senedir resim çiziyor ama şu an hiçbir şey yapmıyor."

Elif Kısa ve Ali Kısa

'KENDİMİZ İÇİN BİR ŞEY İSTEMİYORUZ'

Eşinin serbest bırakılmasını isteyen Kısa, "Sorun sadece biz değiliz, ezilen de sadece biz değiliz" diyor ve ekliyor: "Demokrasi ve insan hakları taleplerimiz var. Kendimiz için bir şey istemiyoruz. Türkiye'nin demokratikleşmesini istiyoruz. Biz zaten iki buçuk yıl önce gözaltında tutulduk, daha sonra serbest bırakıldık. Bir suçumuz olsaydı zaten bırakılmazdık. Ne yazık ki her yerde olduğu gibi Elbistan'da da aynı durumlar devam ediyor. Gözaltılar, tutuklamalar... Bu eksiklik demokrasinin eksikliğinden kaynaklanan bir şey."

Ahmet Kısa (solda) İsmail Kısa (Sağda) (Fotoğraf: MA)

Kısa'nın küçük oğlu Ahmet Kısa da sosyal medya aracılığıyla annesi için adalet arıyor. Kısa önceki gün yaptığı açıklamada engelli ağabeyi için şunları söyledi: "Canlar malesef abim asabileşti.önce odaları gezdi anneme baktı.sonra halamın yanına oturdu elini tuttu ve aniden bağırmaya başladı.dili yok ama annem nerede diye bağırıyor.annemi bırakın.elinizde tek delil yok."

ADALET BAKANLIĞI'NA SORULAR...

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kısa ailesinin yaşadıklarını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e sordu. Beştaş, Gül’e şu soruları yöneltti:

- Elif Kısa’nın tutuklanmasına gerekçe olan tek delilin gizli tanık anlatımları olması bağlamında gizli tanık anlatımlarında ifade edilen hususlar araştırılmış mıdır?

HDP’li olmak suç mudur?

- Yasal bir partinin ilçe yöneticisi olmak hangi açılardan suç sayılıyor?

- HDP yasal bir parti değil midir? Neden HDP kriminalize edilerek yasala nezdinde hiçbir suç işlemeyen kimselerden yeni suçlular yaratılıyor?

64 yaşında, hasta ve mağdur bir yurttaşın cezaevinde olmasından nasıl bir kamusal yarar umuluyor?

- Cezaevinde kimsesi olmayan bir hükümlüyü üstelik Bakanlığınız onayıyla vasi sıfatıyla ziyaret etmek hangi mevzuat kapsamında suç oluşturuyor?

- Bakıma muhtaç ve engelli çocuğu olan Elif Kısa’nın cezaevinde bulunması adaletin tecellisine nasıl bir katkı sağlıyor? Elif Kısa’nın haksız tutukluluğu ile aynı zamanda aile bireyleri de cezalandırılmış olmuyor mu?

- Elif Kısa ve ailesinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesine yönelik çalışmalar yapılacak mıdır?

İki engelli çocuğu olan 70 yaşındaki anne cezaevindeİki engelli çocuğu olan 70 yaşındaki anne cezaevinde