'Rusya'dan alacak haldeysek, şeker fabrikaları neden satıldı'

CHP Milletvekili Özkan Yalım, Rusya'dan şeker ithalatı yapılacak olmasına tepki gösterdi. "Rusya'dan alacak haldeysek, şeker fabrikaları neden satıldı" diyen Yalım, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Kurum'un yüzünün kızarması gerekir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Türkiye'nin Rusya'dan şeker ithal edecek duruma geldiğini söyledi ve "Madem şeker ihtiyacımız vardı neden şeker fabrikaları satıldı?" dedi.

'ÖZELLEŞTİRMEYİ SAVUNANLARIN YÜZÜ KIZARMALI'

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Yalım, şeker fabrikalarının özelleştirmesini eleştirdi. Türkiye'nin Rusya'dan yaklaşık 400 ton şeker ithal edeceğine ilişkin haberler çıktığını söyleyen Yalım, "Bu durumdan çok üzüntü duyuyorum. Şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için çok çaba harcadık ancak sonuç alamadık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli başta olmak üzere şeker fabrikalarının özelleştirmesini savunanların yüzünün kızarması gerekir" diye konuştu.

Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu belirten Yalım, "Madem şekere ihtiyacımız vardı, neden şeker fabrikalarımız satıldı? Çiftçimizin tarlasından şekeri üretememesinde üzüntü duyuyorum" dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN ARAÇ KULLANIM İSTEĞİ

Yalım konuşmasında, 65 yaş üstü kişilerin araç kullanma durumuna da değindi. 65 yaşını dolduran kişilerin her yıl tam teşekküllü hastaneden rapor alarak araç kullanabilmesi gerektiğini vurgulayan Yalım, "Vatandaşlarımız alacakları raporla 70 yaşına kadar kamyon, tır ve otobüs gibi araçları kullanması için kanun teklifi verdik. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak eğer sağlık durumları el veriyorsa ticari araç kullanan şoförlerin 70 yaşına kadar bu araçları kullanabilmelidir" ifadelerini kullandı. (ANKARA/AA)