CHP turizm çalıştayı düzenleyecek

CHP, İstanbul’da belediye başkanları ve turizm sektör temsilcilerinin katılımıyla çalıştay düzenleyecek. Dört oturumda gerçekleşecek çalıştayda, sektörün sorunları ve çözüm önerileri konuşulacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Turizm işletmecileriyle yerel yönetimler arasında diyaloğu artırmak, kentlerin turizm potansiyelini geliştirmek ve sektördeki sorunları görünür kılmak amacıyla 19 Aralık Perşembe günü İstanbul'da 'Yerel Yönetimler Turizm Zirvesi' çalıştayı düzenlenecek.

CHP'nin düzenleyeceği çalıştay, belediye başkanları ve turizm sektörünün temsilcilerini bir araya getirecek. Çalıştayda ilk oturum, 'Kentlerin kalkınmasında turizmin yeri' başlığı altında yapılacak. 'Kent kimliği ve alternatif turizm', 'Turist profili odaklı kentsel iletişim' oturumlarının ardından ise belediye başkanlarının katılımıyla serbest kürsüde çözüm önerileri ve talepler tartışılacak.

'TURİZM BARIŞTIR'

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, partisinin yönettiği belediyelerin, Türkiye’yi ziyaret eden toplam turistin yüzde 93.4’ünü ağırladığını ifade etti. Son 17 yılda ortaya çıkan cari açığın büyük kısmının turizm gelirleriyle kapandığını belirten Budak "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla bu toplantıyı yapıyoruz. Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olarak gördüğümüz turizmle dünyaya da buradan bir mesaj vermek istiyoruz; Turizm barıştır, özgürlüktür, demokrasinin ta kendisidir. Burada turizmin dışında kalkınmanın temel niteliklerini masaya yatırıyoruz" dedi.

Türkiye’de turizm potansiyeli olan birçok yerde CHP’li belediyelerin yönetimde olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise düzenlenecek çalıştaya ilişkin, "Önemli bir potansiyelimiz var. Turizmin geldiği noktada bunu yeterli görmüyoruz. Çok turist gelmesine rağmen maalesef gelirlerimiz aynı oranda değil. Birçok ülkeyle kıyaslandığında elde edilen turizm gelirinde ciddi bir fark var. Nitelikli turistin gelmesi açısından potansiyelimizi büyütme açısından değerlendirme yapmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Etiketler CHP turizm çalıştay