Doğa Kolejleri velileri: Simit kadar değerimiz yok

Öğretmenlerin iş bıraktığı Doğa Koleji'nin duruma ilişkin yapacağı açıklamayı ertelemesi üzerine İstanbul'daki veliler, Ataşehir'deki Doğa Kolejleri Genel Müdürlüğü binası önünde toplandı. Velilerden Sonnur Meriç "Artık dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ferhat Yaşar

DUVAR - Doğa Kolejleri velileri bugün genel müdürlük binası önünde eylem yaptı. "Bir simit kadar değerimiz yok" diyen veliler hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi ve açıklama beklediklerini ifade etti.

Doğa Kolejleri velileri, üç aydır maaş alamayan ve iş bırakan öğretmenlere ve ortada kalan çocuklarına destek olmak, yetkililere seslerini duyurmak için bugün toplandı. Göz yaşlarına hakim olamayan velilerden Sonnur Meriç "Gerekirse kermes kurarım yine de öğretmenlerime bakarım. Okullarda elektrik ve doğal gaz yok" dedi.

Veliler, Ziraat Bankası tarafından yüzde 51 hissesini aldığı Simit Sarayı için ise "Simitler kadar değerimiz yok" diye tepki gösterdi. Televizyon kanallarına da seslenen veliler, "Magazinsel haberi bırakın, sesimizi duyurun" çağrısında bulundu.

Yağmura rağmen bir açıklama için saatlerdir beklediklerini söyleyen veliler, Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu'na da seslenerek, "Vedat buraya" şeklinde slogan attı.

ORTAK AÇIKLAMA YAYINLADILAR

Doğa Kolejleri velileri olarak yapılan ortak açıklamada ise şöyle denildi: "124 kampüs, 82 bin öğrenci ve 13.500 personeliyle Türkiye ve Avrupa'nın en büyük, dünyanın ikinci büyük okul zinciri olan Doğa Koleji birbirlerini seven, sayan idarecisi öğretmeni veli si öğrencisiyle büyük bir ailedir.

Yaklaşık iki yıldır süren ama son altı ayda belirginleşen Doğa Okulları çıkmazı bizleri ayrıştırmak yerine iyice birbirimize kenetledi. Bizler okulumuzu seviyoruz, öğretmenlerimizi seviyoruz… Biz başka okullara nakil yaptırmak değil okulumuzda olmak istiyoruz. Aylardır maaş almadan fedakârca çalışan hem çalışıp hem kendi dertlerini kenara bırakıp bizleri sakinleştiren sabredelim diyen okul idarecilerimize, öğretmenlerimize minnettarız, onlar için ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için buradayız.

Bıçak kemiğe dayandı!

Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz okulumuz bizim için çok önemli ve değerli hiçbir yere gitmiyoruz. Buradayız…Bugün okulumuzun sorunsuz devam ettiğine dair açıklamayı duymadan okullarımızı terk etmeyeceğiz."

BAKAN SELÇUK: BÜTÜN TEDBİRLERİ ALDIK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da dün Doğa okullarının durumuyla ilgili açıklama yaptı. Selçuk, "Mevzuat gereği üzerimize düşen tedbiri yerine getirmek söz konusuysa biz buna yarın için hazırız. Her türlü senaryoya, duruma karşı bütün tedbirleri almış durumdayız" dedi.