Doğa Koleji açıklama yapmadı, veliler eyleme başladı

Öğretmenlerin iş bıraktığı Doğa Koleji'nin yaşananlarla ilgili bugün velilere yapacağı açıklama iptal edildi. Açıklamanın yapılmaması üzerine Ankara'da bir grup veli oturma eylemi başlattı. İstanbul'daki veliler ise pazar günü 13.00'te başlatacakları eyleme destek çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ücreti alamayan öğretmenlerin iş bıraktığı Doğa Koleji, bugün için yapılması planlanan açıklamayı yapmadı.

Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu'nun velilere gönderdiği mesajda, okulların devriyle ilgili sürecin sonuna gelindiği ve velileri bilgilendirmek için bugün açıklama yapılacağı belirtilmişti.

Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş'ın aktardığına göre, velilerin beklediği açıklama yapılmadı.

Bir grup velinin Ankara'nın Eryaman semtindeki okul önünde oturma eylemine başladığını belirten Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "#DoğaKoleji beklenen açıklamayı bugün de yapmadı. Bir grup veli ise Ankara Eryaman Kampüsü önüne gelerek oturmaya başladı. Ailelerin bekleyişi sürüyor; okul yönetimi ve Ziya Selçuk ise sessizliğini koruyor. Okul, topu Metal Yapı'ya atıyor ve 'Açıklamayı onlar yapacak' diyormuş" ifadelerine yer verdi.

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde bulunan Doğa Koleji Genel Merkezi önünde açıklama yapan veliler, şirketin velileri bilgilendirmesini istedi.

Veliler, " 15.12.2019 tarihinde saat 13.00'te Ataşehir genel müdürlük binası önündeyiz, tüm veli ve mağdurlardan FİZİKİ destek bekliyoruz," açıklamasını yaparak eyleme devam edeceklerini bildirdiler.

Veliler, Doğa Okulları yönetimine açıklama yapılması için bu geceye kadar süre vermişlerdi. Beklenen açıklamanın yapılmaması üzerine yarın (Pazar günü) eyleme başlayacaklar. (HABER MERKEZİ)

Doğa Kolejleri'nde öğretmenler iş bıraktıDoğa Kolejleri'nde öğretmenler iş bıraktı

MEB'den Doğa Koleji açıklaması: Eğitimin aksamaması önlemler alındıMEB'den Doğa Koleji açıklaması: Eğitimin aksamaması önlemler alındı

Doğa Koleji velileri: Eğitim yapboz tahtası değildirDoğa Koleji velileri: Eğitim yapboz tahtası değildir