AK Parti'deki yemek için devlet sanatçısı görevlendirilmesi Meclis gündeminde

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen yemekte devlet sanatçılarının sahne aldığı iddiası Meclis gündemine taşındı. CHP Milletvekili Sera Kadıgil, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a, "Devlet sanatçılarının bir siyasi partinin yemeğine, davetine katılması AK Parti dışında başka bir parti içinde söz konusu olacak mıdır?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti’nin düzenlediği Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6’ncı Kadın Şurası'nın ardından AK Parti Genel Merkezi’nde verilen yemekte devlet sanatçıları görevlendirildi.

Gazete Duvar’ın gündeme getirdiği görevlendirmenin ardından CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

‘DEVLET SANATÇILARININ GÖREVLENDİRİLMESİ MEVZUATA UYGUN MU?’

Halka tarafsızlıkla hizmet vermesi gereken sanatçıların bir siyasi parti genel merkezinde sahne alacağı yönündeki iddiaların kabul edilemez olduğunu belirten Kadıgil “Bu iddia doğruysa Devleti ve çalışanlarını halkın değil babasının malı sanan anlayışın yepyeni bir boyuta ulaştığını görüyoruz. Bu kurumlar Cumhuriyet’in kurumlarıdır, halkın kurumlarıdır, sarayın değil!” sözleriyle tepki gösterdi.

Kadıgil şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

-11.12.2019 tarihinde, ATO'da gerçekleştirilen "Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası" sonrası AKP genel merkez binasında yapılan akşam yemeğinde katılımcıları "eğlendirmek" için Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Devlet Halk Müziği Korosu sanatçılarının görevlendirildiği iddiaları doğru mudur?

-Yapılan bu görevlendirmelerin sorumluları kimdir/kimlerdir?

-Herhangi bir siyasi parti lehine ya da aleyhine sosyal medyada en küçük bir paylaşım yapan devlet memurları soruşturma ve hatta memuriyetten men gibi cezalarla cezalandırılırken bir siyasi partinin genel merkezinde yapılan etkinlikte DT ve DOB sanatçılarının görevlendirilmesi hukuka ve mevzuata uygun mudur?

-Görevlendirilen sanatçıların mesai dışı ücretleri hangi kurum tarafından karşılanacaktır?

-Daha önce benzer şekilde görevlendirmeler yapılmış mıdır? Yapılmış ise söz konusu programlar ve davetler hangileridir?

-Bu fiili görevlendirmeye katılmak istemeyen sanatçılara herhangi yaptırım uygulanmış mıdır?

-Devlet sanatçılarının bir siyasi partinin yemeğine, davetine katılma görevlendirmeleri AK Parti dışında başka bir parti içinde söz konusu olacak mıdır?

(DUVAR)

AK Parti'deki yemek için devlet sanatçıları görevlendirildiAK Parti'deki yemek için devlet sanatçıları görevlendirildi