Ekrem İmamoğlu, İlim Yayma Vakfı'nın kurucu üyeliğinden çıkıyor

Başkanvekilliğini Bilal Erdoğan'ın yaptığı İlim Yayma Vakfı'nın kuruluş senedinde İstanbul Belediye Başkanı (İBB) olanların doğal kurucu üye sayıldığı ortaya çıkmıştı. İBB Sözcüsü Murat Ongun, kendilerinin bu durumdan haberdar olmadığını ve Ekrem İmamoğlu'nun kurucu üyelikten çekileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İlim Yayma Vakfı'nın "kurucu üyeleri" listesinde yer aldığı ileri sürülmüş ve bu durum sosyal medyada tepki çekmişti. Başkanvekilliği görevini, Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan'ın yaptığı İlim Yayma Vakfı'nın kuruluş senedinde İstanbul Valiliği, İBB Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü makamlarının doğal kurucu üye olarak kabul edildiği ortaya çıkmıştı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Sol Haber Portalı'na yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu'nun İlim Yayma Vakfı'nın kurucu üyeliğinden çıkacağını söyledi. Ongun, "Vakfın duyurusunda da yer aldığı üzere, 1973 yılında söz konusu vakfın kuruluşunda İstanbul Valisi, İBB Başkanı ve Müftüsü'nün yer alması dolayısıyla bu makama gelenler daha sonraki dönemlerde de doğal olarak vakfın kurucu üyesi sayılmış. Belediye başkanının kim olduğundan bağımsız olarak bu uygulamayı devam ettirmişler, bu konudan hiçbir şekilde haberimiz yoktu" dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün, kardeş kuruluş olan İlim Yayma Vakfı'nın kuruluş senedi gereği görevde olan İstanbul Valisi, İBB Başkanı ve İstanbul Müftüsü’nün vakfın doğal üyeleri sayıldığını belirterek "Buradaki üyelik şahsa değil, makama verilen bir üyelik. İmamoğlu’nun üyeliği de bu şekilde. Daha önceki belediye başkanları da aynen görevleri süresince kurucular listesinde gösteriliyordu. Görev süreleri bitince listeden çıkarıldılar" demişti.  Tülin, İmamoğlu’nun kurucuları arasında göründüğü İlim Yayma Vakfı’nın herhangi bir toplantısına da katılmadığını belirtmişti. (HABER MERKEZİ)