Fatma Kaplan Hürriyet camiye ayakkabıyla girmemiş

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan'ın bir camiye ayakkabıyla girdiği iddia edildi. Girilen yerin cami olmadığı ortaya çıktı. İddiayı ortaya atan kişi cami olmadığını kabul etti, muhtar da oranın cami olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in bir camiye ayakkabıyla girdiği iddia edildi. İnternette binlerce kez paylaşılan ve bazı yayın organlarının haberleştirdiği iddianın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Teyit.org haberine göre, söz konusu fotoğraflarda Hürriyet halı kaplı bir odada ayakkabılarıyla duruyor. Hürriyet'in Fethiye Köyü'ne yaptığı bu ziyaretten paylaştığı videoda ve Fethiye Köyü Facebook sayfasında paylaşılan fotoğraflarda, ayakkabıyla girilen bu bölümün cami olmadığı görülüyor. Fotoğraflar, cami dışındaki bir binada, ibadet edilmeyen başka bir yerde çekilmiş. Sosyal medyadaki diğer paylaşımlarda Hürriyet'in cami içinde ayakkabısız olduğu fotoğrafları da görmek mümkün.

Hürriyet'in camideki fotoğrafında ayakkabısız olduğu görülüyor

FATMA KAPLAN HÜRRİYET DAVA AÇACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Hürriyet, iddiayı ilk paylaşanlardan Şener İnce hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. İnce daha sonra, girilen odanın cami olmadığını kabul etti, ancak bu defa Kaplan Hürriyet’in başını örtmeden camiye girmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Hürriyet'in ayakkabıyla girdiği, cami denilerek paylaşılan fakat alakasız bir oda olduğu ortaya çıkan, camiye yakın bina

MUHTAR DA İDDİAYI YALANLADI

Fethiye Köyü Muhtarı İsa Altıntaş, Facebook hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Altıntaş, iddiaya konu olan fotoğrafların çekildiği yerin cami olmadığını söyledi. Altıntaş, o odanın eskiden mescit olarak kullanılan, fakat şu anda ardiye olan bir mekan olduğunu, orada zaman zaman serada çalışan işçilerin kaldığını belirtti. O odanın camiye 5 metre uzaklıkta olduğunu vurgulayan Muhtar Altıntaş, Hürriyet'in 'odanın tadil edilerek misafirhane olmasını önerdiğini' açıkladı. Bazı yerel gazeteler de ayakkabıyla girilen odanın camide olmadığını bildirdi.

Fethiye Köyü muhtarının açıklaması