Altun: Erdoğan'ın 'terörist' ifadesi Orhan Pamuk'a yönelik değil

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmada Nobel ödüllerine dair "Türkiye'den teröriste ödül vermişlerdir" ifadesinin, Türkiye'nin Nobel ödüllü tek yazarı Orhan Pamuk'a yönelik olmadığını söyledi. Altun, "Cumhurbaşkanımız burada esasen Avrupalı kurum ve kuruluşların ideolojik yaklaşımlara dayanan ödül sistemlerini eleştirmiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Bilkent Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Nobel ödüllerine dair, "Aziz Sancar'a verilen ödülde tartışılacak bir şey söz konusu değil. Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada bu sözlerin Orhan Pamuk'a yönelik olmadığını belirti.

Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmasında yer alan 'Türkiye’den teröriste ödül vermişlerdir' şeklindeki ifadeleri herhangi bir şekilde sayın Orhan Pamuk’a yönelik değildir" dedi.

'TERÖRİZMİ ÖDÜLLENDİREN İKİYÜZLÜLÜĞE VURGU YAPTI'

Altun açıklamasının devamında, "Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel’e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastetmiştir. Cumhurbaşkanımız burada esasen Avrupalı kurum ve kuruluşların ideolojik yaklaşımlara dayanan ödül sistemlerini eleştirmiş, ırkçılığı ve terörizmi ödüllendiren iki yüzlülüğe vurgu yapmıştır" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'dan Orhan Pamuk'a: TeröristErdoğan'dan Orhan Pamuk'a: Terörist

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmada konuya dair şunları söylemişti:

"Bu çok önemli bir sınavdı ve Nobel ne olduğunu ortaya koydu. Nobel kendini tüketmiş, kendini bitirmiştir. Nobel tamamıyla ideolojik davranan bir kurumdur. Benim için Nobel’in hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Böyle bir zalime ödül vermekle (Avusturyalı yazar Peter Handke) buna ortak olmuştur. Bu tür bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Bu adamın destek verdiği adamlar hepsi mahkûm edilmiş kişiler. Bu kişilere methiyeler düzen birine ödül veriyorsanız sizin artık uluslararası camiada takdir edilecek hiçbir tarafınız kalmamıştır demektir. Aziz Sancar'a verilen ödülde tartışılacak bir şey söz konusu değil. Teröristleri kendi romanına yansıtan siz Nobel’e layık görürseniz bizim de sizi tanımamız mümkün değildir. Bu akşam benim önemli bir toplantım var o toplantıda da buna özellikle değineceğim. Bu sadece şu anki ödülde değil ki bundan önceki ödüllerde buna dikkat etmişlerdir. Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir." (HABER MERKEZİ)