Doğa Koleji velileri: Eğitim yapboz tahtası değildir

Doğa Koleji'nde maaşını alamayan öğretmenlerin iş bırakmasının ardından veliler de tepkilerini sürdürüyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde açıklama yapan veliler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslendi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Doğa Koleji’nde üç aydır maaşlarını alamayan öğretmenlerin iş bırakmasının ardından öğretmenlere desteğini sürdüren veliler, bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptıkları açıklamanın ardından dilekçelerini teslim etti. "Eğitimde drama dur" diyen veliler, amaçlarının sadece Doğa Koleji’ndeki öğretmenlerin sesi olmak değil, kendini işine adamış, hakkı verilmeyen bütün öğretmenlerin çığlığını duyurmak olduğunu belirtti.

Veliler açıklamada, "Nitelikli öğretmen, nitelikli eğitim, benimsenmesi gereken olmazsa olmazlardır. Yönetimde kim olursa olsun eğitim yapboz tahtası değildir, öğretmen ve çocuklarımız da bu oyunun parçası olamaz. İlgililere sesleniyoruz, özel okulların finansal durumu bizi bağlamaz diyerek sorumluluktan kaçamazsınız" dedi.

'ÖĞRETMENLERİMİZ GÜVENCESİZ ÇALIŞMAK ZORUNDA KALDI'

Çocukları ve onların öğretmenleri için toplandıklarını belirten veliler, "Amacımız sadece Doğa Koleji öğretmenlerine ses olmak değil, kendini bu işe adamış hakkı verilmeyen tüm öğretmenlerimizin çığlığını bir nebze ilgili kurumlara duyurmaktır. Çocuklarımızın eğitim hakkı bir oldubittiye getirilerek elimizden alınmak istenmektedir. Günümüzde bizler, çocuklarımıza alabilmemiz gereken ücretsiz, eşit, ulaşılabilir ve kaliteli gereken eğitim hizmetini parayla alma yoluna zorlanarak bu sömürü düzenini beslemek zorunda bırakılırken, öğretmenlerimiz de ekmek parasını kazanabilmek için, güvencesiz bir şekilde çalışmak zorunda bırakılmıştır" ifadelerini kullandı.

'MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK’U GÖREVE DAVET EDİYORUZ'

Sorumlusu olmadıkları bir fiili durumun seyircisi olmayacaklarının altını çizen veliler ortak taleplerini de belirtti. Eğitime devam etmekte olan kampüslerin fiziksel anlamda kullanılabilir olmasını ve öğretmenlerin ve tüm çalışanların geriye dönük maaşları da dahil ücretlerinin günü gününe ödenmesini istedi. Veliler aynı zamanda eğitimin mevcut öğretmen ve öğrencilerle devam etmesini, başka okullara nakil yapılmaması talebinde de bulundu.

Doğa Koleji velileri açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: "İnsan hakları evrensel bildirgesi 26. Maddenin 3. Bendi 'Anne-babalar, çocuklarına verilecek eğitimi seçmede öncelikli hak sahibidir' der. Konuyla ilgili ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Cumhurbaşkanı olmasaydım Milli Eğitim Bakanı olurdum' sözünü hatırlatarak, Milli eğitim bakanımız Sayın Ziya Selçuk’u ve tüm yetkilileri düşünmeye ve göreve davet ediyor, eğitimdeki drama 'dur' diyoruz." (DUVAR)