Ayşe Karaman'ın ölümünde düğüm mahkemede çözülecek

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ın vücuduna ‘anestezik ilaç’ enjekte ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Uzman Dr. Özgür Tarhan, pazartesi günü ilk kez hâkim karşısına çıkacak. Sanık Tarhan’ın avukatlığını öğrencisi tarafından öldürülen Ceren Damar’ın avukatı Çetin Arslan üstlendi. Olayın cinayet değil kaza olduğunu öne süren Arslan, “Sanık Tarhan’ı en kalbi şekilde savunacağım” dedi. Karaman ailesinin avukatı Tuğba Gültekin ise, "Bağımlı birinin yanına içinde anestezi ilaç olan bir çantayla neden gidiyorsunuz? Biz anestezi ilacını Özgür Tarhan’ın verdiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara’da anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ın 29 Temmuz’da erkek arkadaşı Özgür Tarhan’nin evinde ölü bulunmasıyla cumhuriyet başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında genç kadının anestezik madde alımına bağlı olarak öldüğü belirlendi. Yapılan incelemede Karaman’da herhangi bir darp, cebir unsuruna rastlanılmadığı, hayatını kaybettiği yatağın yanındaki komidinin üzerinde şırınga ile çeşitli ilaçların bulunduğu belirtildi. Sol eline de damar yolu açıldığı tespit edilen Karaman’ın erkek arkadaşı Özgür Tarhan, konuyla ilgili verdiği ifadede kız arkadaşının baş ağrısını geçirmek amacıyla damar yolu açarak ilaç verdiğini ancak ilacın ‘propofol’ etken maddeli anestezi ilacı olmadığını söyledi.

Gece hastaneye gitmek için evden çıktığını sabah tekrar döndüğünde kapının açılmaması nedeniyle çilingir yardımıyla eve girdiğini ve kız arkadaşının ölmüş olduğunu söyleyen Özgür Tarhan tutuklandı. Savcılık sorgusunda damar yolunu açtığını kabul eden Özgür Tarhan, ‘propofol’ etken maddeli anestezi ilacın Karaman’ın çantasından almış olabileceğini, kendisinin suçsuz olduğunu söyledi.

SANIK DAHA ÖNCE DE ‘İLAÇ’ VERMİŞ

Özgür Tarhan hakkında hazırlanan iddianamede, Karaman’ın arkadaşı Tuğçe A.’nın ifadesi de yer aldı. Olay tarihinden 3 gün önce Ayşe Karaman’ın yanına gittiğini belirten Tuğçe A., “Ayşe’nin kolunda damar yolu açılıydı. 'Bu ne?' diye sordum; bana Özgür’ün kendisini sakinleştirmek için söz konusu ilacı enjekte ettiğini söyledi. Olaydan yaklaşık beş gün kadar önce Ayşe, Özgür’ün bir arkadaşının kız arkadaşını aldattığını, bu olaydan dolayı Özgür’ün imalı bir şekilde konuşarak bu şekilde aldatılmanın sonucu ölüme götürebileceğini söyledi” ifadelerine yer verdi.

ÇOK SAYIDA MESAJDA ‘AYRILMASINI’ İSTEMİŞ!

Dava dosyasında Özgür Tarhan'ın telefon inceleme tutanakları da yer verildi. Sanık Tarhan’ın Ayşe Karaman’ın bir erkek arkadaşı olduğunu bildiği, ayrılması için baskı yaptığı ortaya çıktı. Olaydan 5 ay önce, 18 Şubat 2019 tarihinde atılmak için yazılan ancak gönderilmeyen çok sayıda mesajda Tarhan, Ayşe Karaman’a erkek arkadaşı ile olan ilişkisi yüzünden hakaret etti. Tarkan bir mesajında, “Zavallı, beş para etmez bir adamı sevmeye devam etmek istiyorsan yolun açık olsun. Sana verdiğim sevgiyi, kıymeti değeri üç kuruşluk adamlarda bulamazsın” derken başka bir mesajda ise, “Aşk tek taraflı olabilir ama ilişki tek taraflı yürütülmez. Bana hep yalan söyledin. Benimle kerhen bir ilişki yürüttün” ifadelerine yer veriliyor.

'BİR ÇANTA DOLUSU ANESTEZİ İLACI İLE EVE GELİYOR'

Karaman ailesinin avukatı Tuğba Gültekin, davanın ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan açıldığını ifade ederek şöyle konuştu: “Adli tıp raporunda Ayşe Karaman’ın anestezi ilacına bağlı olarak öldüğü belirlendi. İfadeler ve delillerde ilacın sanık Tarhan tarafından enjekte edildiğini ortaya koyuyor. Olay günü Ayşe Karaman, sanık Tarhan’dan içinde söz konusu ilacın da bulunduğu 6 kutu ilaç istiyor. Tarhan da elinde kutularca anestezi ilacı olan çantayla eve geliyor. Soruşturmanın ilerleyen aşamasında sanık, Karaman’ın anestezi ilaç bağımlısı olduğunu bildiğini söylüyor. Bağımlı birinin yanına anestezi ilaç olan bir çantayla neden gidiyorsunuz. Biz anestezi ilacını Özgür Tarhan’ın verdiğini düşünüyoruz” dedi.

CEREN DAMAR’IN AVUKATI BU DAVADA KATİL ZANLISININ AVUKATI

Diğer yandan Ceren Damar'ın avukatı Çetin Arslan’ın Ayşe Karaman davasında sanık Özgür Tarhan’ın avukatlığını üstlendiğine dikkat çeken Gültekin, “Savunma hakkı kutsaldır; ancak daha önce Ceren Damar’ın avukatlığını yapmış olan biri bizim davamızda karşı tarafın vekilidir. Kendi müvekkilini elbette koruyacaktır ama savunma hakkı sınırları içerinde kalarak savunma yapmasını diliyoruz” diye konuştu.

'HUKUKİ İNCELEMEDE SANIĞIN MASUM OLDUĞUNU GÖRDÜM'

Sanık Özgür Tarhan’ın masum olduğuna inandığı için davasını üstlendiğini ifade eden Çetin Arslan ise şunları söyledi: “Hukuki incelememi yaptıktan sonra hiç tereddütsüz müdafiliğini aldım. Ceren’in ailesinin avukatlığını nasıl en içten, en samimi duygular ile savunduysam Özgür Tarhan’ı da öyle savunacağım. Bu soruşturma ‘tasarlayarak öldürme’ değil, ‘taksirle ölüme neden olma’ davasıdır. Olayın intihar ya da cinayet olduğunu düşünmüyoruz; kaza olduğunu düşünüyoruz. Özgür Tarhan, ağrı kesici vermek amacıyla damar yolu açtığını ifade ediyor zaten.”

Arslan şöyle devam etti: "Ayşe Karaman, söz konusu ilacı Özgür’ün çantasından alarak kendisine enjekte ediyor. Zaten Özgür Tarhan’ın çantasında parmak izi de çıkıyor. Muhtemelen diğer ilaçlar ve alkolün etkileşimi ile böyle bir sonuç doğdu. Özgür evden çıktıktan sonra Ayşe Karaman, sosyal medyaya giriyor. 'Dizi izle', Youtube gibi sitelere giriyor. Muhtemelen o arada bu ilacı alıyor. Sosyal medya baskısı nedeniyle masum insanları savunamayacaksak hepimizin başına gelebilir."

'O ŞAHISLA KARŞILAŞACAK OLMAK UYKULARIMI KAÇIRIYOR!'

Kızının saplantılı bir aşk yüzünden öldürüldüğünü ifade eden anne Feride Karaman, mahkemeden adalet beklediklerini söylüyor. Anne Karaman şöyle konuştu: "Özgür Tarhan isimli kişi kızımın erkek arkadaşından ayrılmasını istemiş. Bu yönde defalarca hakaret ve tehdit etmiş. Telefonunda gönderilmediği belirlenen birçok mesaj var. Kızıma karşı saplantısı vardı. Ayşe arkadaşına korktuğunu söylemiş, bizim haberimiz olmadı. Olsaydı belki de şu an hayatta olurdu. Mahkemeden adalet bekliyoruz. Kızımı öldüren şahısla karşılaşacak olmak uykularımı kaçırsa da güçlü olmam gerektiğini biliyorum."