Veliler Doğa Koleji'ne isyan etti

Doğa Kolejlerinde okuyan öğrencilerin velileri, aylardır maaş alamadıkları için iş bırakan öğretmenlere destek vermek için bugün Doğa Kolejlerinin Ataşehir'deki genel müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı. Yönetimi dışarıya davet eden veliler, genel müdürlük binasının içine girdi.

Google Haberlere Abone ol

Ferhat Yaşar

DUVAR - Aylardır maaşları ödenmeyen Doğa Koleji öğretmenleri iş bıraktı. Veliler öğretmenlere destek vermek ve çocuklarının mağdur olmaması için Doğa Koleji Genel Müdürlüğü binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

Mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söyleyen öğrenci velisi Nurcan Tanır, aileler adına yaptığı basın açıklamasında "Okulun sahibi, aylardır maaşlarını alamadan hayat mücadelesi veren öğretmenler ile diğer çalışanların ve çocuklarını bu eğitim kurumunda okutan biz velilerin seslerine, kulaklarını maalesef tıkamış durumdadır. Veliler olarak Kurum Yönetimi ile görüşmekteyiz ancak, ucu açık belirsiz açıklamalarla veli, öğretmen ve çalışanların maalesef ki artık oyalandığını düşünüyoruz. Aylardır satılacağından bahsedilen okulun satışı, neden yapılmıyor ? Satış işleminin gerçekleşmemesi durumunda, Okul Yönetimi, 65 bin öğrenci ve 10 binden fazla çalışanın mağdur olmaması için hangi tedbirleri almıştır? Milli Eğitim Bakanlığımız, bunca mağduriyet yaşanmaya devam ederken, almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mıdır? Sesimizin duyulması ve bu ülkenin umudu binlerce gencin aileleriyle beraber mağdur olmaması için, ilgili tüm kurum ve kuruluşların bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz" dedi.

Aileler Milli Eğitim Bakanlığı'nın devreye girmesini istedi

Sorunun çözümünü isteyen aileler, "Erken kayıt için beni 50 kere arayan görevli kimse onu istiyorum karşımda. Kimse çıkıp konuşmuyor. Biz paraları tıkır tıkır ödüyoruz. Benim çocuğumun eğitim hakkı ne olacak" diye sordu. Bu sırada habercileri bina dışına çıkarmak ve görüntü almalarını engellemek isteyen görevliler ile tartışma yaşandı. Bazı aileler, "Biz sizin de hakkınızı savunuyoruz. Bırakın sesimizi duyursunlar, siz maaşınızı aldınız mı?" diye tepki gösterdi.

BAKANLIK DEVREDE

Yaşananların ardından velileri arayan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri müfettiş görevlendirildiğini ifade etti. Yetkililer Milli Eğitim Bakanlığı'nın da gelişmeleri yakından izlediğini belirtti.

Doğa Koleji Genel Müdür Yardımcısı Erkut Bozkurt

'YENİDEN VAR OLACAĞIZ'

Doğa Kolejleri Genel Müdür Yardımcısı Erkut Bozkurt, Velilerin çağrısı sonrasında açıklama yaptı. Bozkurt şunları söyledi: “En kısa zamanda bunun telafisi için çalışmaları sürdürüyoruz. Temsilcilerinizle görüşmeleri yaptık. Onlar dertlerini çok iyi bir şekilde bize anlattılar. Biz de elimizden geldiğince en iyi şekilde onlara durumu anlatmak, izah etme şansı bulduk. Çok kısa bir süre içerisinde bu durum sona erecek. Okulumuz yeniden daha öncesinde olduğu gibi sizlere, öğrencilerimize tüm süreçleri yerine getirmiş olacak.”

Maaşlarını alamadıkları için iş bırakan öğretmen açığını soran velilere ise Bozkurt şu cevabı verdi: “Çok fazla açığımız yok. Bir ekip tarafından telafi ediliyor. Bu süreç tamamlandığında öğretmenlerimiz okullarda öğrencilerin başında olacak. Biz gerekli açıklamaları yaptık. Bu süreç sonlanınca bir aile olarak yeniden var olacağız. Sizden özür diliyorum. Bu süreç en kısa zamanda telafi edilecek. Bu süreci çözüyoruz desteğinizi istiyoruz. Sınava hazırlanan öğrenciler ile ilgili ise, sınavlara hazırlanan öğrenciler eğitim almaya devam edecekler.”