Bülent Şık'a Mülkiye'den ödül

Vefik Kitapçıgil Kamu Hizmeti Ödülü Bülent Şık'a: Bilgilendirmeniz önemli bir kamu hizmetidir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin (Mekteb-i Mülkiye) kuruluşunun 160'ncı yılını kutlamak üzere verilen resepsiyonda takdim edilen ödül, "halk sağlığı alanında yaptığı çalışmalar ve bu çalışmalardan çıkan sonuçları kamuoyuyla paylaşmaya dair gösterdiği kararlılık" nedeniyle Bülent Şık'a verildi.

Mülkiyeliler Birliği İstanbul Şubesi, Şık'ı "Vefik Kitapçıgil Kamu Hizmeti Ödülü"nün on beşincisine layık görürken bu nedenle yargılanıp ceza almasının kabul edilebilir olmadığını açıkladı. Akademisyen Şık, Sağlık Bakanlığı'nca 2011-2016 yılları arasında yürütülen halk sağlığı araştırma raporunun sonuçlarını yazı dizisi haline getirerek kamuoyuna açıklayarak, 'göreve ilişkin bilgilerin açıklanması' suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

ÖDÜL GEREKÇESİ

Mülkiyeliler Birliği İstanbul Şubesi, Şık'a ödül verilmesinin gerekçesini açıklarken, "Kamu kurumlarının insan sağlığını tehdit eden unsurları tespit etme, bu tehlikelere karşı tedbir alma ve halkı uyarma zorunluluğu yasalarla belirlenmiştir" dedi.

Ödül'ün Şık'a verilmesindeki gerekçede şöyle devam edildi: "Ülkemizde ise bu sorumluluğu taşıyan kamu kurumları ve bu kurumların yetkililerinin insan sağlığını tehdit eden bu unsurları kamuyla paylaşmadıklarını, önleyici tedbirleri almadıklarını, insan sağlığını tehlikeye attıklarını yaptığınız araştırma sonuçlarından öğrenmiş bulunmaktayız. Yaptığınız bilimsel araştırmalar sonucu halk sağlığını tehdit eden çevresel etkileri kamuya açıklayarak insanları bilgilendirmeniz çok önemli bir kamu hizmetidir. Ancak bu hizmetiniz nedeniyle yargılanmanız, cezalandırılmak istenmeniz ülkemiz ve insanlık adına utanılacak bir durumdur." (HABER MERKEZİ)