Alparslan Kuytul için tahliye kararı

Furkan Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul hakkında tahliye kararı verildi. Kuytul, Furkan Vakfı'na yönelik açılan dava nedeniyle 22 aydır cezaevinde tutuluyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu F Tipi Cezaevi’nde 22 aydır tutuklu bulunan Alparslan Kuytul hakkında tahliye kararı verildi. Kuytul hakkında "Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla dava açılmıştı.

Furkan Vakfı'nın kurucusu Kuytul'un tahliye kararı Kuytul'un resmi Twitter hesabından duyuruldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mahkemeden Çıkan Tahliye Kararı; mütevazı, şeffaf ve saygın bir hayat yaşayarak ömrünü İslam’a ve ümmetin geleceğine adayan Alparslan Kuytul Hocaefendinin ve yine kendisi gibi hiçbir suça karışmamış talebelerinin herhangi bir suç örgütü ile irtibatlı olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Furkan Vakfı‘nın tertemiz olduğu anlaşılmıştır. Hiçbir suçu olmadığı halde haksız yere 22 aydır cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendinin maruz kaldığı tüm bu zulümleri, şiddetle kınıyor ve bu haksızlığı halkımızın vicdanına sunuyoruz." (HABER MERKEZİ)

Tahliye edilip tutuklanan Kuytul 3’üncü kez hakim karşısına çıkıyorTahliye edilip tutuklanan Kuytul 3’üncü kez hakim karşısına çıkıyor

Kuytul'a ailesiyle görüş yasağıKuytul'a ailesiyle görüş yasağı

Kuytul için yürüyen iki küçük çocuğuna davaKuytul için yürüyen iki küçük çocuğuna dava

Semra Kuytul: İslami faaliyetleri bitirme işi Müslüman kimlikli bir hükümet eliyle yapılıyorSemra Kuytul: İslami faaliyetleri bitirme işi Müslüman kimlikli bir hükümet eliyle yapılıyor

Yıldıray Oğur: Kuytul'un suçu balkon konuşması!Yıldıray Oğur: Kuytul'un suçu balkon konuşması!