Erdoğan Trump'la görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi için gittiği Londra'da ABD Başkanı Donald Trump ile biraraya geldi. Erdoğan ile Trump yarım saat süren bir ikili görüşme gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO zirvesi için Londra'da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile biraraya geldi. Zirvenin yapıldığı The Grove Otel'de yapılan basına kapalı görüşme yarım saat sürdü.

Görüşmenin ardından Twitter hesabından açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanımız, ABD Başkanı ile NATO Zirvesi marjında son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamadaysa, "İki lider, Türkiye'nin ittifak çerçevesindeki yükümlülüklerini yerine getirmesinin önemini, ikili ticareti 100 milyara çıkararak daha da güçlendirmeyi, bölgesel güvenlik meselelerini ve enerji güvenliğini ele aldı" denildi.

NATO'nun 70'inci kuruluş yıldönümü için düzenlenen zirvenin gündeminde Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği harekat, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' açıklaması ve Suriye'de tutuklu bulunan IŞİD militanları var.

YPG PAZARLIĞI SÜRÜYOR

Zirvenin ana gündem maddelerinden biriyse, Türkiye'nin Baltık ülkeleri ve Polonya'nın Rusya'ya karşı savunmasını öngören planı onaylamak için koştuğu YPG şartı haline gelmiş durumda. (DIŞ HABERLER)

Liderlerin 'Trump dedikodusu' kameraya yakalandı: 'Bu yüzden mi geç kaldın?'Liderlerin 'Trump dedikodusu' kameraya yakalandı: 'Bu yüzden mi geç kaldın?'