Ordu Valisi: Akli denge tartışması zanlıyı masum hale getirebilecek bir yaklaşım

Ceren Özdemir'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada bir şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınırken iki polisi bıçakla yaralayan şüpheli Ö.A.'nın suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu'nun Altınordu ilçesinde üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin bir şüpheli gözaltına alındı. Cezaevi firarisi olduğu açıklanan Ö.A. suçunu itiraf etti.

Basın toplantısı düzenleyen Ordu Valisi Seddar Yavuz'a zanlının akli dengesinin yerinde olmadığına dair iddialar soruldu. Zanlının daha önce ceza aldığını hatırlatan Yavuz, "Zanlıyı bir ölçüde masum hale getirebilecek bir yaklaşım olarak nitelendiriyorum. Çünkü zaten hükümlü bu şahıs, hükümlü olduğuna göre suç işleme ehliyeti var" dedi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisi Ceren Özdemir'in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturmada polis, Altınordu ilçesinde şüpheli bir kişi belirledi.

Polisin gözaltına almak istediği şüpheli mukavemet gösterdi. Şüpheli, bu sırada iki polis memurunu bıçakla yaraladı.

Yaralı polis hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan şüpheli emniyet götürüldü. Ordu Valiliği, şüpheli Ö.A.'nın ifadesinde cinayeti itiraf ettiğini açıkladı. Ö.A'nın cezaevinden firar ettiğin aktarılan açıklamada, "Ö.A. isimli zanlının 01.12.2019 tarihinde Cezaevinden firar ettiği ve arandığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili tahkikat, çok yönlü olarak devam etmektedir" denildi.

VALİ YAVUZ: YARALI POLİSLERİN DURUMLARI İYİ

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ö.A.'nın yakalanmasının ardından valilik binasında basın toplantısı düzenledi. Ö.A.'nın suç aletiyle birlikte yakalandığını aktaran Yavuz, "Tüm kamera teknik ve analiz çalışmaları detaylı bir şekilde gerçekleştirilmiş ve zanlının eşkaline ulaşılmış ve yapılan çalışmalar neticesinde de saat 15.45 sularında otogar civarında yakalanmıştır" dedi.

Ö.A.'nın yaraladığı polislerin sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren Yavuz, "Bu esnada polislerimize direnmiş ve hafif şekilde iki polis memurumuz da yaralanmıştır. Polislerimiz sağlık durumları çok şükür iyi, herhangi bir sağlık tehlikesi bulunmamaktadır" diye konuştu.

'AKLİ DENGE TARTIŞMALARI ZANLIYI MASUM GÖSTEREN BİR YAKLAŞIM'

Katil zanlısının suçunu itiraf ettiğini anımsatan Yavuz, şöyle devam etti:

"Olayı kendisinin gerçekleştirdiğini söylemiştir, beyan etmiştir. Bu kişi 1 Aralık 2019 tarihinde cezaevinden firar etmek suretiyle bu eylemi gerçekleştirmiştir. Aranan bir şahıstır, daha önce de çok sayıda suç kaydı mevcuttur. Olay çok yönlü şekilde tarafımızdan incelenmekte, araştırılmaktadır. Dolayısıyla henüz tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulma süreci başta Emniyet Müdürümüz, güvenlik birimlerimiz, adli makamlarla iş birliği yaparak neticelenecektir."

Yavuz, bir gazetecinin, zanlının akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde söylentiler olduğu yönündeki sorusuna "Şu aşamada bu tür konuların konuşulmasının hiçbir şekilde sürece bir katkısı yok, aynı zamanda zanlıyı bir ölçüde masum hale getirebilecek bir yaklaşım olarak nitelendiriyorum bunu. Çünkü zaten hükümlü bu şahıs, hükümlü olduğuna göre suç işleme ehliyeti var ama son durumu nedir, buna karar verecek olan da mülki ve adli makamlar değil sağlık kuruluşlarıdır" yanıtını verdi.

'12 SUÇ KAYDI VAR'

Yavuz, zanlının daha önce hangi suçları olduğuna yönelik soru üzerine "Çok sayıda suç kaydı var, dolayısıyla bunları saymanın şu aşamada doğru olduğunu da düşünmüyorum" dedi.

Zanlının daha önce bir çocuğu öldürdüğü suçunun olduğu yönündeki soruyu Yavuz, "Aynı zamanda sadece bu değil, 12 civarında suç kaydı var" şeklinde yanıtladı. (ORDU/AA)

Bıçaklı saldırıya uğrayan Ceren Özdemir hayatını kaybettiBıçaklı saldırıya uğrayan Ceren Özdemir hayatını kaybetti

Ceren Özdemir'in katilini ablası görmüşCeren Özdemir'in katilini ablası görmüş