Başsavcılık: Demirtaş'ın poliklinik kontrolleri için gerekli planlamalar yapıldı

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, poliklinik kontrol önerisiyle taburcu edilen Selahattin Demirtaş'ın kontrolleri için gerekli planlamaların yapıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin önceki dönem eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Selahattin Demirtaş'ın 26 Kasım'da rahatsızlandığı aktarılan açıklamada, "Saat 05:42’de ambulansla gelen 112 Acil Servis doktoru tarafından ilk muayene ve gerekli tetkikler yapılarak hayati bulgularının stabil olduğu saptanmıştır. 112 Acil Servis doktoru ilgiliye, kendisini hastaneye sevk edebileceklerini belirtmiş olup, ilgilinin kendisini iyi hissettiğini ve hastaneye gitmek istemediğini beyan etmesi üzerine acil ekibi kurumdan ayrılmıştır" denildi.

Demirtaş'ın avukatı ve kardeşi: Bilinç kaybı yaşadı sevk edilmediDemirtaş'ın avukatı ve kardeşi: Bilinç kaybı yaşadı sevk edilmedi

Cezaevi doktorunun Demirtaş'ın nöroloji, kardiyoloji ve gastroenteroloji polikliniklerine sevk edilmesini önerdiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bunun üzerine yine aynı gün içerisinde, hastaneye sevk sürecine ilişkin Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile temas kurularak ilgili kliniklerden randevu organizasyonu başlatılıp dış güvenlik planlamaları oluşturulmuş ve güvenlik sebebiyle gizli tutulan planlama doğrultusunda 02/12/2019 günü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiştir."

Hastanedeki tetkiklerde hayatı tehdit edici bulgu saptanmadığı kaydedilen açıklamada, "Belirtilen anabilim dallarının görüşleri doğrultusunda poliklinik kontrolleri önerisi üzerine ceza infaz kurumuna dönüşü sağlanmıştır. Önerilen poliklinik kontrolleri için de gerekli planlamalar yapılmıştır. İlgilinin rahatsızlığı öğrenildiği andan itibaren, süreç Cumhuriyet Başsavcılığımız ve kurumumuz tarafından titizlikle yönetilip takip edilmiştir. Devam etmekte olan poliklinik kontrolleri için de gerekli özen gösterilmektedir" denildi. (HABER MERKEZİ)

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı: 26'sında hastalandı bugün sevk edildiEdirne Cumhuriyet Başsavcılığı: 26'sında hastalandı bugün sevk edildi

Selahattin Demirtaş'ın avukatı: Hayati tehlike doğuracak bir durum tespit edilmediSelahattin Demirtaş'ın avukatı: Hayati tehlike doğuracak bir durum tespit edilmedi