Gazetecilerin de yargılandığı Afrin davası ertelendi

Afrin operasyonuna ilişkin sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek yargılanan gazeteciler Hayri Demir ve Sibel Hürtaş 6’ncı kez hakim karşısına çıktı. Gazetecilerin, yurt dışına çıkış yasaklarının kaldırılması talebi mahkeme heyeti tarafından reddedilirken, duruşma 26 Mart 2020 tarihine ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği operasyona ilişkin sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek dava açılan 11 kişinin 6’ncı duruşması Ankara 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yargılanan 11 kişi arasında yer alan gazeteciler Hayri Demir ve Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş, paylaşımlarının yeni yargı reformu çerçevesinde de gazetecilik faaliyeti olarak değerlendirildiğini belirterek yurt dışına çıkış yasaklarının kaldırılmasını ve beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, Adalet Bakanlığı’ndan beklenen 301. Madde’den soruşturma izninin gelmediği gerekçesiyle duruşmayı 26 Mart 2020 tarihine erteledi. Gazetecilerin yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebi de mahkeme tarafından reddedildi.

10,5 YIL HAPİS CEZASI TALEP EDİLİYOR

Gazeteciler Demir ve Hürtaş’ın “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “terör örgütü propagandasını basın yoluyla yapma” suçlarını işledikleri iddiasıyla 10,5 hapis cezası talep eden savcılık, geçtiğimiz mart ayında görülen duruşmada sanıkların 301. Madde’den de yargılanmalarını talep etmişti. Mahkeme heyetinin savcılığın talebini kabul edilmesinin ardından soruşturma izni için dosya Adalet Bakanlığı’na gönderilmişti. (DUVAR)