İşten çıkartılan gazetecilerden Hürriyet'te eylem: Hakkımızı verin

Hürriyet eski çalışanları 40 gündür ödenmeyen tazminatları için eylem yaptı: Hakkımızı ver Hürriyet...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evlerine gönderilen tebligatla Hürriyet gazetesinden kovulduklarını öğrenen gazeteciler, hakları için eylem yaptı. Yıllardır çalıştıkları gazete binası önüne giden Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi gazeteciler burada dövizler açtı.

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde bir araya gelen gazeteciler için polisler bina önünde TOMA'lı önlem aldı. "Hakkımızı ver Hürriyet" pankartlarıya 40 gündür ödenmeyen tazminatlarını isteyen 45 gazeteciye eski çalışma arkadaşları ve Türk-İş İstanbul Bölge Temsilcisi Adnan Uyar ve Türk-İş’e bağlı diğer sendikalı işçiler de destek verdi.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, "Türkiye Gazeteciler Sendikası'na üye oldukları için işten atılan 45 gazeteciye aradan 40 gün geçmesine rağmen hâlâ hakları ödenmedi. Anayasa'nın tüm çalışanlara tanıdığı sendika hakkını kullandıkları için çalışanlarını cezalandıran, Anayasay'ı çiğneyen Demirören hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulunuyoruz. Savcıları görevi çağırıyoruz: Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Hürriyet yönetimi işten attığı bu gazetecilere haklarını ödeyerek lütuf yapmış olmayacak. Bu haklar arkadaşlarımızın emeğinin karşılığıdır.

Üyelerimizi mağdur ederek çalışanların kafasından sendika fikrini çıkartabileceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar.  Demirören Grubu hem mağdur ettiği 45 gazetecinin hakkını kuruşu kuruşuna ödeyecek hem de sendika hakkına saygı göstermeyi öğrenecek.  Medya sektöründe artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çalışanın değer gördüğü, hakkını alabildiği, editöryal bağımsızlığının olduğu bir sektörü birlikte yaratacağız" ifadelerini kullandı

İşten çıkarılan gazeteciler adına konuşan gazeteci Mesude Erşan, "Gazetecilik sevdasıyla çalıştık ve sadece Anayasal hakkımızı istiyoruz. Sendikalı olmak yasal bir haktır. Bizi cezalandırmak istiyorlar. İstedikleri ekiple çalışmak kendi tercihleridir ama biz burada hakkımızı savunacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Hürriyet eylem tgs