Necdet İpekyüz: Demirtaş’ın morali iyi, gayet yüksek

Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan HDP milletvekili Necdet İpekyüz, sağlık sorunları yaşayan Selahattin Demirtaş'ın moralinin iyi olduğunu söyledi. İpekyüz, "Demirtaş, kamuoyunu rahatsız etmemek adına bir süre beklemiş, avukatlarından rahatsızlığı duyurmamalarını istemiş, ancak artık bir hafta olup hala sevk çıkmayınca olay sosyal medyaya yansıdı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, sağlık sorunları yaşayan HDP'nin önceki dönem eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz'le görüştü.

Murat Yetkin, "Demirtaş’tan haber var: morali iyi ama…" başlıklı yazısında Necdet İpekyüzü'n "Demirtaş’ın morali iyi, gayet yüksek" dediğini aktardı. Yetkin'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

İpekyüz, “Demirtaş’ın morali iyi, gayet yüksek” dedi ve şöyle devam etti: "Sağlığı şu anda iyi görünüyor. Ama ciddi bir sinyal vermiş vücut, cezaevi doktoru da zaten bu yüzden üç ayrı tetkik istemiş, bazı testlerin hemen yapılması gerekir. Demirtaş, kamuoyunu rahatsız etmemek adına bir süre beklemiş, avukatlarından rahatsızlığı duyurmamalarını istemiş, ancak artık bir hafta olup hala sevk çıkmayınca olay sosyal medyaya yansıdı, bizler de müdahale ettik ve Adalet Bakanlığından gerekli izin çıktı.” İpekyüz’ün ifadesine göre, Demirtaş’ın cezaevi yönetiminden yana bir şikâyeti yok, ama hem hükümlülere mahsus cezaevinde tutulması, hem de zaten tutuklu yargılanıyor olmasını kabullenmiyor.

Ancak bu olay bir gerçeği, bir kez daha hatırlamamız ve hatırlatmamıza vesile oldu. Bu her tutuklu ve hükümlü için de geçerli: Demirtaş’ın canı ve sağlığı Adalet Bakanlığına, hükümete ve devlete emanet. Bu sorumlulukla hareket edilmeli.

YAZININ TAMAMI

Demirtaş: Halkım bilsin hastalığım vardı, geliştiDemirtaş: Halkım bilsin hastalığım vardı, gelişti

Demirtaş'ın avukatı ve kardeşi: Bilinç kaybı yaşadı sevk edilmediDemirtaş'ın avukatı ve kardeşi: Bilinç kaybı yaşadı sevk edilmedi

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı: 26'sında hastalandı bugün sevk edildiEdirne Cumhuriyet Başsavcılığı: 26'sında hastalandı bugün sevk edildi