Dışişleri Bakanı'ndan Kanal İstanbul övgüsü: Kazmayı vurduğumuzda tarih değişecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uzmanların ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karşı çıktığı Kanal İstanbul projesiyle ilgili şöyle dedi: "Kazmayı vurduğumuz zaman, dünyada denizcilik ve ulaşım bakımından tarih değişecek, dönüm noktası olacak."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanal İstanbul'un dünyada denizcilik ve ulaşım bakımından dönüm noktası olacağını söyleyerek projeyi savundu.

Alanya'da AK Parti'nin gençlik kolları toplantısına katılan Bakan Çavuşoğlu "Kanal İstanbul'a kazmayı vurduğumuz zaman, dünyada denizcilik ve ulaşım bakımından tarih değişecek, dönüm noktası olacak" dedi.

'İNSAN HAKLARINDA EN GERİ ÜLKE FRANSA'

Çavuşoğlu dış politikayla ilgili konuşurken de, "Fransa insan hakları konusunda Avrupa'nın en geri ülkesidir. Macron liberal diye geldi Sarkozy'den, Le Pen'den de beter çıktı. En son çocuklarını okula götürmek isteyen başörtülü annenin okul etrafına gelmesini yasakladı, bunu ne ile izah edersiniz" diye konuştu.

İBB RAPORUNDAKİ KANAL İSTANBUL

Uzmanların, Marmara'da kirliliği artıracağı, iklim değişikliğine yol açacağı ve depremle ilgili riskleri artıracağı yönünde uyarılarda bulunduğu projeyle ilgili son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi de olumsuz rapor hazırladı. Raporda özetle şu eleştiriler yer aldı: "Cğrafyada geri dönülemez değişikliklere neden olacak. Kanal İstanbul Proje güzergahı ve etrafı boyunca; Sazlıbosna Gölü havzasının kuzeyindeki İstanbul'un kırılgan coğrafyasında yaşamsal destek sistemlerini oluşturan su havzaları, tarım alanları, orman gibi doğal kaynakların ekolojik sürdürülebilirliğini sağlamakta yetersiz kalınacak. Proje ve çevresinde oluşacak yapılaşma alanları çok kısa zamanda sıcaklık, nemlilik, buharlaşma ve rüzgar rejimlerini değiştirerek birer kentsel ısı adasına dönüşecek. Bu alanlar iklim değişikliği açısından olumsuz sonuçlar üretecek. Proje her ölçekteki mevcut imar planlarına aykırı."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu da projeye tamamen karşı olduklarını açıklamış ve referandum önerisinde bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

TEMA: Kanal İstanbul tüm dengeleri bozacakTEMA: Kanal İstanbul tüm dengeleri bozacak