İzmir'de Alevi evine çarpı işareti

İzmir Gaziemir'de Alevi bir ailenin evinin duvarına 'Defol Alevi' yazılarak, çarpı işareti konuldu. Büyük tepki çeken olay sonrası yetkililerden klasik açıklamalar geldi. Polis aileye, "Bu, sarhoşların veya çocukların işidir" derken, Valilik ise "Kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir" açıklaması yaptı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alevilere ait evlerin duvarına yazı yazılması ve çarpı işareti konulması saldırısına bir yenisi eklendi. İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi’nde oturan Alevi ailenin evinin duvarına 'Defol Alevi' yazılarak, çarpı işareti konuldu.

Pir Haber Ajansı'nın (PİRHA) haberine göre baba Bayram Şenal, 25 yıldır bulundukları mahallede kimseyle husumetlerinin olmadığını belirterek, "Polis geldi, resimleri çekti. Önce dediler ki 'Sarhoşların işidir'. Sonra oğlum derneği arayınca polis 'Bir yeri aradınız mı, kimseye haber verdiniz mi? Vermeyin' dedi. Ondan sonra bizi karakola götürdüler, ifade verdik" dedi.

'ŞÜPHELENDİĞİM KİŞİ O'

Bayram Şenal ayrıca “Belediye başkan yardımcısı daha önce 'Elimde olsa hepinizin evlerini yıktırırız' demişti. İkinci dönemde de 10-15 kişiyle oğlum ve benim üzerime saldırdılar, bizi darp ettiler. Rapor da var, karakoldan tutanağımız da var. Tek şüphelendiğim kişi o. Belediyeyle tartışmamızdan sonra bu olay oldu" açıklamasını yaptı.

Şenal’ın oğlu Eren ise daha önce de benzer durumların yaşandığını hatırlatarak, bu işaretlemenin çocukların işi olamayacağını kaydetti.

ÇELİK: HASSASİYETLE TAKİP EDİLİYOR

Konuya ilişkin bir açıklama da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik "Gerek bizlere ulaşarak gerek sosyal medyada hassasiyet gösteren vatandaşlarımız müsterih olsunlar. İlgililer konuyu hassasiyetle takip ediyorlar. Her şey açığa çıkarılacaktır. Herhangi bir vatandaşımızın etnik, mezhebi, sosyal ya da siyasal kimliğine yapılan saldırıyı hepimize yapılmış sayarız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, olaya tepki göstererek, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Bu toprakların kadim hikayesinin bazen hüzünlü bazen neşeli türküleriyiz hepimiz. Aleviyim , Sünniyim, Kürdüm, Türküm, Lazım, Çerkez’im, hep birlikte Türkiyeyim."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise polisin yaptığı araştırmaya göre söz konusu yazının herhangi bir mezhepsel durum sebebiyle olmadığını öne sürerek, "Kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir" açıklamasını yaptı. Ayyıldız, polisin çalışmasının devam ettiğini söyledi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Alevi İzmir ev işaret