İstanbul'da su fiyatına zam teklifi reddedildi

İSKİ'nin su fiyatlarında artış yapılması talebi AK Parti'nin oylarıyla reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, bugün İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) su fiyatlarına yüzde 20 zam yapılması talebi görüşüldü.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, CHP ve İYİ Parti grupları bütçe kitapçığındaki tarifede değişikliğe giderek eleştiri ve önerileri dikkate alarak yeni öneride bulundu. İstanbulluların yüzde 65'inin kullandığı ilk kademe olan 0-10 metreküpe kadar kullanımlarda 4 liralık birim fiyata zam yapılmaması teklif edildi.

Teklif, mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti grubu tarafından reddedildi. Bu kararla 2020 yılı Mayıs ayına kadar eski tarifenin uygulanacak. İSKİ bütçesi ise oy birliği ile kabul edildi.

CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, zam teklifini reddedilmesi üzerine AK Parti'ye "Siz zamma 'hayır' demediniz, İSKİ’nin 1.5 milyarlık zararına 'evet' dediniz. Mutlu azınlığa yapılacak zamma 'hayır' dediniz. Mayıs ayına kadar havuzlarınızı bol bol doldurun” diyerek tepki gösterdi.

İSKİ, enerji fiyatlarında yükseliş gerekçesiyle su fiyatlarında artış yapılmasını önermişti. Eleştiriler üzerine konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Türkiye'deki elektrik, doğalgaz, yakıt zammı ortada. Türkiye'de zam olmasın biz de yapmayalım. Bugün yapılan su zammı normal bir zamdır" demişti.

HABERİN TAMAMI