Müge Anlı'dan Şaban Vatan'a dava

Televizyoncu Müge Anlı'nın ekibinin Rabia Naz Vatan cinayetini araştırmak için Eynesil'e geldiğini anlatan baba Şaban Vatan'a, Anlı adına manevi tazminat davası açıldı. Turkuvaz Medya Grubu ve Anlı, Vatan'ın söyleşisini yayınlayan Yurt Gazetesi'ne de 50 bin liralık tazminat davası açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – ATV'de program yapan Müge Anlı, şüpheli ölümü nedeniyle aylardır gündemde olan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan'a, Yurt Gazetesi'ne verdiği röportajdaki sözleri nedeniyle 1 TL'lik tazminat davası açtı. Turkuvaz Medya Grubu da Yurt Gazetesi'nden ATV ve Müge Anlı için 25'er bin TL'den toplam 50 bin TL tazminat istedi.

Davaya konu olan röportajda baba Şaban Vatan, kızının şüpheli ölümünü anlatırken olayı araştırmak için 'Müge Anlı İle Tatlı Sert' ekibinin de Giresun Eynesil'e geldiğini söylemişti. Şaban Vatan, "Müge Anlı'nın ekibi bana 'Şaban abi biz bu olayı çözdük' dediler. Sonra bir telefon geldi. Ekip apar topar geri döndü. Müge Anlı bana, 'Biz baskıya maruz kaldık. ATV’nin en üstünden telefon geldi, binlerce kişinin tepkisi olduğu halde bir şey yapamıyoruz açıklaması yaptı” demişti.

Şaban Vatan, bu iddiasını, kızının ölümünü aydınlatmak için yaptığı açıklamalar sırasında bugüne kadar defalarca dile getirdi. Kendisiyle ilgili yasal bir işlem başlatılmadığı gibi Müge Anlı'nın ekibinden gelen tek açıklama ise "İntihar iddiası olan konuları, özendirici olmamak için yayınlamak istemiyoruz" olmuştu. Ancak 'Müge Anlı ile Tatlı Sert'te, içinde intihar olan pek çok insan hikayesi işlenmişti. Örneğin Gaziantep'te intihar ettiği ileri sürülen 15 yaşındaki Fatmanur D.'nin, yine Gaziantep'te intihar eden Burcu Başak Aslan'ın ölümü ekranda dakikalarca konuşulmuştu.

Şaban Vatan, kızının yüksekten düşme sonucu ölmediğini ve bir trafik kazası sonucu öldüğünü savunuyor. Aracı kullanan kişinin AK Partili Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncu’nun oğlu olduğunu ileri süren Şaban Vatan, AK Partili bazı üst düzey yetkililerin devreye girerek dosyayı kapatmaya çalıştığını iddia ediyor. (HABER MERKEZİ)