Güney Koreli Kım cinayetinde 'misyonerlik' iddiasına yönelik delil bulunamadı

Diyarbakır Barosu: Bağlar'da öldürülen Güney Kore vatandaşının öldürülmesinde misyonerlik faaliyeti yok.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu, Bağlar ilçesinde öldürülen Güney Kore vatandaşı Jınwook Kım ile ilgili açıklama yaptı. 19 Kasım’daki cinayetin "misyonerlik faaliyetleri" yüzünden işlendiği yönündeki iddialar yalanlandı.

Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi, sokakta yürüdüğü sırada 16 yaşındaki S.D. tarafından bıçaklanarak öldürülen 41 yaşındaki Güney Kore vatandaşının dosyasıyla ilgili gizlilik kararı alındığını da açıkladı.

Yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Basında çıkan haberlerde eylemin misyonerlik faaliyetleri yüzünden gerçekleştiği şeklindeki değerlendirmeler üzerine bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam etmekte olup dosyaya da gizlilik kararı alınmıştır. Eylemin şüphelisi olarak suça sürüklenen çocuk çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından 21 Kasım tarihinde tutuklanmıştır. Diyarbakır birçok medeniyete beşiklik etmiş kadim bir şehirdir. Bütün inançların bir arada yaşadığı şehrimizde böylesi üzücü bir hadisenin gerçekleşmiş olması bizleri derinden üzmüştür. Yaptığımız incelemeler sonucunda eylemin misyonerlik faaliyeti sonucu gerçekleştiğine dair herhangi bir veriye ulaşılmamıştır. Kullandığı uyuşturucu maddelerin etkisi ile 2003 doğumlu bir SSÇ tarafından, gasp etmeye çalıştığı maktulün telefonunu vermemek için direnmesi üzerine bıçaklandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Jınwook Kım'in kederli ailesine ve Güney Kore halkına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi dosyanın takipçisi olacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." (DUVAR)

Etiketler diyarbakır duvar