TRT çalışanlarına Karlov davası

Rus büyükelçi Karlov'un öldürüldüğü anın yayınlanması nedeniyle 6 TRT çalışanı hakkında, "FETÖ üyeliği" ve "örgüte yardım ve yataklık" suçlamasıyla dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü suikastın görüntülerinin yayınlanması nedeniyle 6 TRT çalışanı hakkında dava açıldı. Dönemin TRT Ana Haber Sorumlusu Erhan Çelik hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, 19 Aralık 2016'da Ankara katıldığı bir sergide polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürüldü. Suikast anının TRT Ana Haber Bülteni'nde yayınlanması nedeniyle TRT çalışanları hakkında, "FETÖ üyeliği" ve "örgüte yardım ve yataklık" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırladığı iddianamede Karlov'un öldürüldüğü anın sergiye gönderilen 3G kamerayla kaydedilip, yurt dışına gönderilmesi ve TRT'de yayınlanmasının, "FETÖ'nün planlı propaganda eylemi olduğu" iddia edildi.

TRT çalışanlarına Karlov operasyonuTRT çalışanlarına Karlov operasyonu

Karlov suikastının canlı yayında kamuoyuna gösterilmesinin planladığı öne sürülen iddianamede, "Haber bülteninde planlandığı şekliyle olay yerinden canlı bağlantı yapması durumunda terörist Altıntaş'ın eylemini TRT Ana Haber bülteni canlı yayını esnasında gerçekleştireceği, atmış olduğu sloganların bu şekilde TRT Haber 19.00 bülteni aracılığıyla kamuoyuna duyurulacağı, olayın bu şekilde canlı ve anlık olarak yansıtılacağı tespit edildi" denildi.

Dönemin TRT Ana Haber Sorumlusu Erhan Çelik ve ekibinde yer alan TRT çalışanları hakkında "örgüt üyeliği" suçlamasına ilişkin kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. (HABER MERKEZİ)

Suikasta uğrayan Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov kimdir?Suikasta uğrayan Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov kimdir?