MGK: Barış Pınarı Harekatı amacına ulaşana kadar sürecek

MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada ABD ve Rusya'ya Suriye'yle ilgili mutabakatlar kapsamındaki çalışmalarını tamamlama çağrısı yapıldı. Açıklamada, Barış Pınarı Harekatı'nın da "amacına ulaşana kadar sürdürüleceği" belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı 4 saat 10 dakika sürdü. Toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Toplantıda yurt içi ve yurt dışındaki askeri harekatların gündeme geldiği aktarılan açıklamada, Suriye'nin kuzeydoğusuna yapılan Barış Pınarı Harekatı'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ve Suriye hükümetiyle imzalanan Adana Mutabakatı'na uygun olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bölgedeki barış ve istikrar ortamının tesis edilmesine katkıda bulunan harekatın, amacına ulaşana kadar sürdürüleceği ve sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınmakta olduğu vurgulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

'ABD VE RUSYA, TERÖRİSTTEN ARINDIRMA ÇALIŞMALARINI TAMAMLAMALI'

Harekatın ardından Suriye'yle ilgili olarak ABD ve Rusya ile imzalanan mutabakatların hatırlatıldığı açıklamada, "Suriye'de güvenli bölgenin tesisi amacıyla imzalanan mutabakatların tarafı ülkelerden, Tel Rıfat ve Münbiç bölgeleri dahil başlattıkları teröristten arındırma çalışmalarının bir an önce tamamlanmasının beklendiği ifade edilmiştir" denildi.

'ULUSLARARASI TOPLUM TÜRKİYE'Yİ DESTEKLEMELİ'

Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönebilmesi için Türkiye'ye destek çağrısı yapılan açıklama, şöyle devam etti:

"Uluslararası toplum, Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve güvenli bir şekilde dini ve etnik hiçbir ayrıma uğramaksızın, evlerine ve topraklarına dönerek, en kısa sürede huzur ve refaha kavuşmalarını amaçlayan Türkiye'yi desteklemeye davet edilmiştir." (HABER MERKEZİ)