Polis HDP binasındaki panoya bayrak astı: 13 gözaltı

Kocaeli’de HDP’nin il ve ilçe binalarının da aralarında bulunduğu pek çok adrese polisler tarafından operasyon düzenlendi. HDP Kocaeli il eş başkanı da dahil çok sayıda kişi gözaltına alınırken polisler bastığı ilçe binasında bayrak astı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli’de bu sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) il binası ve ilçe binaları ile evlere baskın düzenlendi. Operasyonda HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Leyla Aygün, HDP Parti Meclis üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Engin Güleser ve ilçe eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HDP İl Saymanı İrfan Demirkaya’yı da evinde gözaltına alan polis, daha sonra Demirkaya’yı il binasına getirerek burada arama yaptı. Yapılan aramada bilgisayar ve hard disklere el konuldu.

Gözaltına alınanlar Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

.

POLİS BAYRAK ASTI

Polislerin ilçe binalarındaki tüm eşyaları dağıttığı görülürken, panolara Türk bayrağı asması da dikkat çekti. Gözaltına alınanlardan isimlerini öğrenilenler şu şekilde: HDP Parti Meclis (PM) üyeleri Mehmet Yalçınkaya ile Engin Güleser, HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı Leyla Aygün, HDP İl Saymanı İrfan Demirkaya, HDP Dilovası İlçe EşBaşkanı Abdulkadir Demir, Darıca İlçe Eşbaşkanı Kutbettin Güneşsu, Çayırova eski ilçe Eşbaşkanı Emine Karaslan ve HDP üyeleri Ebubekir Çoban, Osman Kurum, Avukat Zekire Dündar Aydın, Avukat Yüksel Genç, Damla Bağcı, Mekiye Aydın, Mehmet Karaaslan, Kudret Davutoğlu, Hasret Erdem. (HABER MERKEZİ/MA)