Savcılık Barış Akademisyeni Tuna Altınel'e ceza istedi

Barış Akademisyeni Tuna Altınel bugün Balıkesir'de hakim karşısına çıktı. Altınel yaptığı savunmada beraatini istedi. İddia makamı ise mütalaasında Altınel'in cezalandırılmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış Akademisyeni Tuna Altınel bugün Balıkesir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşma öncesi birçok akademisyen Altınel için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan basın açıklamasında, “Tuna hocamız tahliye edilmesine rağmen Balıkesir Valiliği yargılanmasını gerekçe göstererek pasaportunu geri vermemiştir. Seyahat özgürlüğü kısıtlanmıştır. Hocamızın derhal beraatini ve pasaportunun iadesini istiyoruz” dendi.

Barış Akademisyeni Tuna Altınel: Türkiye'nin eski fay hatlarına yenisi ekleniyorBarış Akademisyeni Tuna Altınel: Türkiye'nin eski fay hatlarına yenisi ekleniyor

'GERÇEKLER SİLSİLESİNİ OKUDUNUZ'

Lyon-1 Üniversistesi öğretim üyesi ve Barış Akademisyeni Altınel'in duruşmasını MLSA takip ediyor. Altınel duruşmada yaptığı savunmada,"Bu okuduğunuz metin derneğin geceye çağrı niteliğinde hazırladığı bir metindir. Siz şu an bir terör örgütü propagandası okumadınız. Gerçekler silsilesini okudunuz. Derhal beraatimi ve pasaportumu geri verilmesini istiyorum" dedi.

Savunmanın ardından savcılık makamı mütalaa açıkladı. İddia makamı, Fransa'da gerçekleştirilen 'Cizre: bir katliam hikayesi' konferansına ilişkin sosyal medya paylaşımlarının 'terör örgütü propagandası' kapsamında değerlendirdiğini belirterek Altınel'in cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti ise esasa ilişkin savunmaların hazırlanması için bir sonraki duruşmayı 24 Ocak 2020 tarihine erteledi. (HABER MERKEZİ)