EYT’liler vazgeçmiyor: Erdoğan'la görüşmek istiyoruz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken emeklilik eleştirilerine cevap verdi. Dernek olarak istişare yapıp yeni yol haritalarını çizeceklerini belirten Özüpak, önceliklerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek olduğunu söyledi. EYT’liler sonrasında Meclis görüşmelerine genel başkanlar düzeyinde hız kazandırarak yeni mitingler üzerinde yoğunlaşacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da katıldığı bir açılışta Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında “Seçim kaybetsek de bu işte yokum" sözlerine karşın EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak mücadeleye devam edecekleri mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamalarından sonra dernek olarak istişare ederek yeni yol haritalarını belirleyeceklerini ifade eden Özüpak, şöyle konuştu:

“Biz Cumhurbaşkanımızdan her zaman EYT konusunu bizden dinlemesini istedik. Çünkü bize ‘erken emeklilik’ istediğimize yönelik farklı algılar ile yaklaşılıyor. Bizim amacımız erken emeklilik değil, Anayasal olarak kazanılmış hakkımızı istiyoruz. Bu süreçten sonra dernek yöneticilerimiz ile görüşerek yeni yol haritamızı çizeceğiz. Önceliğimiz Cumhurbaşkanımız ile görüşmek olacak. Bu güne kadar birçok randevu talep ettik olmadı, yine talep edeceğiz. Sonrasında miting olur, Meclis görüşmesi (genel başkanlar düzeyinde) olur hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Hukuk sınırları içerisinde mücadele edeceğiz. Çünkü haklıyız; kazanılmış hakkımızı istiyoruz.”

'KONFEDERASYONLAŞMAK İÇİN ADIM ATTIK'

Bu güne kadar mücadeleleri kapsamında hiçbir partinin ismini zikretmediklerini belirten Gönül Boran Özüpak, “Hiçbir partinin ismini zikretmedik. Yerel seçimlerde EYT’liler olarak ümitlenmiştik. Ama o ümidimiz yerel seçimlerde yarım kaldı. İşletilen hukuksuzluğun giderilmesinin mücadelesini veriyoruz. Bizler bütçeye yük getirenler değiliz, aksine ülkemize en fazla emek veren, alın teri döken insanlarız. Bir hukuksuzluk var. Mücadele için federasyonlaşma hatta konfederasyonlaşmak için adım attık. Bu süreçten sonra söylemlerimizde bir değişiklik olmayacak” dedi.

'EYT’LİLERİN KAMUYA ZARARI YOK'

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT’liler için sarf ettiği sözlerin kabul edilemez olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Ülkemizde emeklilik sistemi, sosyal devlet ilkesi gereği gerçekçi politikalar göre yeniden düzenlenmelidir. Ülkemizde sosyal güvenlik sistemi tartışma yaratmakta ve yapılan yasa değişiklikleriyle emeklilik prim gün sayısı doldurulmasına karşılık milyonlarca yurttaşımız yaş sınırına takılmıştır ve mağdur olmuştur. Sermayeye, müteahhide, enerji patronuna, saraya, otoyollara, köprülere, tünellere, havaalanlarına kaynak ayrılırken kamu zararı görülmezken EYT’lerin Anayasal haklarının talebi zarar olarak açıklanamaz. EYT mağdurları yük ve maliyet olarak nitelendirilemez emeklilerini ve çalışmalarının karşılığını emek dökerek ödemişlerdir. Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunları acilen TBMM’de gündeme alınmalı ve talepleri çözülmelidir.”