İzmir'den bir kez daha çağrı: İdeoloji dayatan Feyzioğlu

İzmir Barosu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri, TBB Başkanı Mezin Feyzioğlu'na bir kez daha çağrı yaptı: "Kanuna aykırı olan, seçimli olağanüstü genel kurul yapılması çağrısı değil bizzat TBB yönetim kurulunun ret kararıdır."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Barosu yönetimi, Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegeleri, 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısını kabul etmeyen TBB'ye bir kaz daha çağrıda bulundu. İzmir Barosu binası önündeki 'Özgür Kürsü'den yapılan çağrıyı TBB Delegesi Filiz Kunt okudu.

Filiz Kunt, 12 baronun yaptığı çağrının bir talep değil kanun gereği bir görev çağrısı olduğunu vurgulayarak, "TBB'nin bu çağrı hakkında bir tasarruf yetkisi yoktur. Bu nedenle, hukuk garabeti kararda imzası bulunan TBB Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin hukuka, meslek onuruna yakışır bir tutum alarak verdikleri karardan dönmelerini, bildirimin gereğini derhal yerine getirmelerini ve derhal genel kurul çağrısı yapmalarını talep ediyoruz" dedi.

'RET KARARI KANUNA AYKIRI'

"Kanuna aykırı olan, seçimli olağanüstü genel kurul yapılması çağrısı değil bizzat TBB yönetim kurulunun ret kararıdır" diyen Kunt şöyle devam etti: "TBB Yönetim Kurulu, künyelerini belirtemediği, yerleşik içtihatlara dayandırdığını ileri sürdüğü kararı ile kamuoyunu yanıltmaktadır. TBB’ye göre, olağanüstü genel kurulun toplanmasının talep edilmesinde kamu yararı yoktur. Oysa ki mesleki faaliyetlerinden ötürü cezaevlerinde bulunan yüzlerce avukat varken, Türkiye’de seçme ve seçilme hakkı gasp edilirken, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı tehlikedeyken yeşil pasaport coşkusu yaşayan bir TBB Başkanının kamuya yararını tartışmak gerekmektedir. Metin Feyzioğlu, kanundan kaynaklanan bir hakkı kullanan baroları ötekileştirme yolunu seçmiştir. Oysa baroların çoğunluğu aksi görüş bildirmesine rağmen TBB'ye kendi siyasi ideolojisini ısrarla dayatan, bizzat Sayın Feyzioğlu’nun kendisidir. Tüm kamuoyunun bilgisi dahilinde olduğu üzere, yargı bağımsızlığının ortadan kaldırıldığı bu süreçte, birçok baronun uyarılarına rağmen Metin Feyzioğlu avukatlık faaliyeti ve TBB Başkanının görevleri dışında faaliyetlerde bulunmakta olup TBB Yönetim Kurulu üyeleri de bu faaliyetlere engel olmamakla, kanuna aykırı davranmaktadırlar." (Kaynak: Evrensel)

Etiketler İzmir TBB barolar Kunt