Mimar Sinan Üniversitesi'nde Oya Yetişkin için anma

Fatih'te kardeşleri ile birlikte intihar eden Oya Yetişkin için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde anma töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğrencileri ile Eğitim Sen üyeleri, Fatih'te kardeşleri ile birlikte intihar eden Oya Yetişkin için anma töreni düzenledi.

MSGSÜ'nün Fındıklı Kampüsünde düzenlenen anmaya, üniversite yönetiminin kararı nedeniyle basın mensupları alınmadı. Oya Yetişkin'in hatırası için fidan dikilen anmada, Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Beyzade Sayın konuşma yaptı. Ekonomik kriz sebebiyle intihar vakalarında önemli bir artış yaşandığını belirten Sayın, "Temel sebebi güvencesiz çalışma, iş koşullarının zorluğu ve yoksulluktur" dedi. Bu yoksulluğun bir sonucu olarak Oya Yetişkin ve kardeşlerinin intihara sürüklendiğini ifade eden Sayın, "Antalya'da aynı dramı tekrar iki çocuklu bir ailede yaşadık. Bu koşulları var eden düzene karşı durmak hepimizin sorumluluğudur" dedi. Sayın, bu koşullardan kurtulmak için dayanışmayı ve mücadeleyi öne çıkarmanın gerekliliğine vurgu yaptı. (EVRENSEL)

Dört kardeşin ölümü: Oya Yetişkin hakkında 21 icra takibi çıkarılmışDört kardeşin ölümü: Oya Yetişkin hakkında 21 icra takibi çıkarılmış