Mesurier'in eşine yurtdışı yasağı kondu

İstanbul'daki ofisinin önünde ölü bulunan eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in eşi Emma Hedvig Christina Winber'e yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski İngiliz askeri istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in Tophane'deki ofisinin önünde ölü bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada eşi Emma Hedvig Christina Winber'e yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Winber'in poliste yapılan sorgusunda evlerinde bulunan ve inceleme altına alınan bilgisayar, tablet ve cep telefonlarından oluşan 7 elektronik eşyayla ilgili sorular soruldu. Polis tarafından 'intihar' olarak değerlendirilen James Gustaf Edward Le Mesurier'in ruhsal sorunları için gittiği hastanelerin kayıtlarının da inceleme altına alındığı belirtildi. Öte yandan olay sırasında aynı binada bulunan ve alt katta bağımsız bir bölümde kalan evin hizmetçisinin de ifadesi alındı. Hizmetçinin ölümle ilgili bir şey bilmediğini söylediği belirtildi.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde dün bir kadın arkadaşı ile birlikte gelerek yaklaşık 3 saat ifade veren İsveç uyruklu Emma Hedvig Chirstina Winber'e soruşturma tamamlanana kadar yurt dışına çıkış yasağı konduğu öğrenildi. Kadının yeniden ifadesine de başvurulabileceği belirtildi.

ELEKTRONİK EŞYALAR SORULDU

Öte yandan Cinayet Büro Amirliğinde kaldığı sürede olay gecesini tekrar tekrar anlatması istenen Emma Hedvig Christina Winber'e evlerinde bulunan bilgisayar, tablet ve cep telefonlarının aralarında bulunduğu 7 elektronik eşyayla ilgili sorular sorulduğu belirtildi. Polis tarafından inceleme altına alınan bu eşyalar için Emma Hedvig Christina Winber'in eşi ve kendisi tarafından kullanıldığını söylediği öğrenildi. Polis Mesurier'in ruhsal sorunlarıyla ilgili olarak gittiği hastane ve doktor kayıtlarını da inceleme altına aldı. (HABER MERKEZİ)