Hilal Kaplan: Bir soru sordum Trump yanıt veremedi

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 'Gazeteci olduğuna emin misin?' sorusunu, 'basit bir espri' olarak değerlendirdi. Kaplan, "Çarpıtmak artık bazılarının kariyeri olmuş" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'a sorduğu soru ve aldığı yanıt ile sosyal medyanın gündemine oturan Sabah yazarı Hilal Kaplan konuştu.

'ÇARPITMAK BAZILARININ KARİYERİ'

Kaplan, Trump'ın, 'Şimdi başkana bir soru sorabilirsin, aynı gazeteci. Gazeteci olduğuna emin misin? Türkiye hükümeti için çalışıyor olmayasın, bu sorudan sonra' sözleriyle ilgili, "Söylenen de sadece basit bir espriydi aslında" yanıtını verdi.

A Haber'e konuşan Kaplan şu açıklamalarda bulundu: "Çarpıtmak artık bazılarının kariyeri olmuş. Biz orada hiç soru sormasak, 'uçaktaki gazeteciler gidiyorlar, hiç soru sormadan dönüyorlar', Trump'ı memnun eden bir şey sorsak 'Trump'a yakın görünmek için' diyecekler. Trump'ı sıkıştıran bir soru sorduk onda da yine çarpıtacak bir şey buldular. Çok üzerinde durmak istemiyorum o yüzden. Söylenen de sadece basit bir espriydi aslında. Esas mevzu burada ABD'nin kalbinde Beyaz Saray'da başkana 'Bu katili Beyaz Saraya Davet etmeyi düşünüyor musunuz? Çünkü bu çok gücendirici olacaktır' diye ifade etmekti yüzüne benim amacım. Toplantıda maalesef YPG ile ilgili başka bir soru sorulmadı."

'TRUMP KAÇAMAK CEVAP VERDİ'

Sorduğu soruya Trump'ın net bir cevap vermediğini söyleyen Kaplan şöyle devam etti: "Trump, net bir cevap veremedi. bu da önemli bir kazanım olarak görüyorum. Obama döneminde Ferhat Abdi Şahin'e plaketler verildi. Zaten ABD'nin askeri kanadı muhatap alıyor. Dış işleri bakanlığı da vize verilmesi noktasında olumlu görüş bildirebiliyor. Biz Merasim Sokağı, Vodafone Park'ı, Güngören'i unutmayacağız. Terör saldırılarını unutmayacağız. Her seferinde bunu onlara hatırlatmak, bizim şehitlerimizin kanı üzerinden böyle bir şey yapamazsınız' demek. Erdoğan ile ilişkisine zarar vermekten kaçındığı için kaçamak bir cevap verdi Trump." (HABER MERKEZİ)

Trump'tan Hilal Kaplan'a: Haber yaptığına emin misin?Trump'tan Hilal Kaplan'a: Haber yaptığına emin misin?