'İstanbul'da 18 tünelin çökme riski var'

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, 'temel atmama töreni' eleştirilerine yanıt verdi. Subaşı yatırımın yanlış yere yapıldığını ve İstanbul'da 18 metro tünelinin çökme riski taşıdığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin CHP'li Grup Başkan Vekili Av. Doğan Subaşı, İstanbul’da metro inşaatları için açılan 18 tünelin çökme tehlikesi yaşadığını söyledi.

Avukat Subaşı İBB Meclisi'nin Kasım ayı birinci birleşiminde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Silahtarağa’daki İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin projesini iptal etmesi üzerine gelen eleştirilere cevap verdi. Subaşı 'temel atmama töreni'ne gelen eleştirilere karşı “Yanlış yere bir yatırım planlamışsınız. Bu plansızlık düzeltildi. 7 tane Metro ihalesi AK Parti döneminde ödeme yapılmadığı için durdu. İstanbul’un altındaki 18 tünel çökme tehlikesi altında. Siz yanlış yatırım yapmayı çok iyi bilirsiniz” dedi.

'HALİÇ'TEKİ OLASI KOKU ÖNLENDİ'

Proje iptali üzerine açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar’a yanıt veren İBB, Haliç’e açık su deşarjının olmadığını, Haliç’te yeniden koku ve kir problemi doğmasının önlendiğini duyurdu. İBB, dünyanın hiçbir ileri biyolojik arıtma tesisinde membrandan geçmiş olsa bile suyun içme suyu olarak kullanılmadığını belirtti.

ERDOĞAN DA ELEŞTİRMİŞTİ

Birpınar, iptal üzerine Twitter'dan paylaştığı mesajda, "İmamoğlu'na tavsiyemizdir, Haliç tekrar kokulara boğulmadan, Marmara'da alg patlaması oluşmadan, yavrularımızın daha büyük bedel ödememesi için bugünden gerekeni yapın" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da pazartesi günü katıldığı 'Geleceğe Nefes' projesi töreninde "Birileri bir önceki dönemde hazırlıkları tamamlanan arıtma tesisi için şu gaflete bakın temel atmama töreni yapıyor. Tıynetlerine uygun şekilde temel atmama töreni düzenlemişler" ifadelerini kullanmıştı.

'BU TÖREN LİTERATÜRE GİRDİ'

İBB Başkanı İmamoğlu, tesisin iptal edilmesiyle 1 milyar 525 milyon liranın kurtarıldığını ve Eyüpsultan Belediyesi’ne ait spor tesisi, düğün salonu, İGDAŞ Genel Müdürlüğü’ne ait binanın yıkılmasının engellendiğini söylemişti. İmamoğlu "Bu ‘temel atmama’ töreni, literatüre girmiştir. Bundan sonra umuyorum hiç ihtiyaç duymayacağımız bir tören yapalım istiyorum. Bir daha böyle bir tören olmasın” sözlerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)