Eski HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu'na hapis cezası

FETÖ davasında yargılanan eski HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu'na 12 yıl 9 ay 27 gün hapis cezası verildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ahmet Berberoğlu'nun, "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması bugün görüldü.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesince Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmaya eski HSYK üyesi sanık Ahmet Berberoğlu ile avukatı katıldı. Duruşmada, Berberoğlu esas hakkındaki savunmasını yaptı.

HSYK üyesi seçilmesi nedeniyle suçlandığını, ancak 14 yıllık Danıştay tetkik hakimliği görevinin ardından HSYK üyesi seçildiğini anlatan Berberoğlu, "bilerek ve isteyerek hiçbir örgüt içinde yer almadığını" öne sürdü.

"Fetullah Gülen ile temas kurduğu ve talimatlarını ilettiği" iddiasını da reddeden Ahmet Berberoğlu, Gülen ile görüşmediğini, tanışmadığını ve talimat almadığını savundu. Berberoğlu, tahliyesini ve beraatına kararı verilmesini talep etti.

Heyetin aldığı kararı Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi Başkanı Burhan Karaloğlu açıkladı.

Berberoğlu'nun "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunun sabit olduğu belirtilen karara göre, sanığa "kastın yoğunluğu, örgüt içindeki konumu, örgütte kaldığı süre" gerekçesiyle alt sınırdan uzaklaşılarak 9 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören Terörle Mücadele Kanunu'nun maddesi nedeniyle ceza 13 yıl 15 aya çıkarıldı.

Berberoğlu'nun cezası, yargılama sırasındaki davranışları gerekçesiyle 12 yıl 9 ay 27 güne indirildi. Heyet, Berberoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. (ANKARA/AA)