Erbaş, eleştirilen kamu spotunu savundu: Gençler birbirine hizmet etmeyecek mi?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cinsiyetçi olmakla eleştirilen kamu spotunu savundu. Erbaş, "Kadın, kocasına bir çay getirmiş, bir kek getirmiş buna tahammül edemiyorlar, getirmeyecekmiş efendim. Böyle bir şey olur mu? Bizim medeniyetimizde kadın görevini yapacak, erkek görevini yapacak. Dolayısıyla aile bağları işte bu şekilde yok edilmeye çalışılıyor" ifadelerini kullandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri için Adıyaman'a giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Petrolleri Konferans Salonu'nda "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve "Telefonun değil, eşinin yüzüne bak" başlıklı kamu spotuna değinen Ali Erbaş, "Eşler birbirine daha sıcak davransınlar, daha yakın olsunlar, aile olsunlar, aile olduklarını göstersinler diye böyle bir kısa film yaptık. Bir dakika bile değil. Buna bile tahammül edemeyen kesimler var" dedi.

"Meclise önerge veriyor. 'Böyle bir şey olur mu' diye. Böyle bir şey niye olmasın" diyen Erbaş, şunları söyledi:

"Bizim geleneğimiz ve medeniyetimizde gençler birbirine hizmet etmeyecek mi? Kadın, kocasına bir çay getirmiş, bir kek getirmiş buna tahammül edemiyorlar, getirmeyecekmiş efendim. Böyle bir şey olur mu? Bizim medeniyetimizde kadın görevini yapacak, erkek görevini yapacak. Dolayısıyla aile bağları işte bu şekilde yok edilmeye çalışılıyor. Bizim bu anlayışımızın dışında olan kesimler sürekli bir şeyler pompalamaya çalışıyor, bağlarımızı zayıflatmaya çalışıyor, kötülükleri artırmaya çalışıyor."

TAŞDEMİR: VİDEO CİNSİYETÇİ İŞ BÖLÜMÜNÜ MEŞRULAŞTIRMIŞTIR

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı kamu spotu cinsiyetçi olmakla eleştirilmişti. HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, kamu spotuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Taşdemir, “Video evli bir çiftin teknoloji bağımlılığı nedeniyle birbirleriyle iletişim kurmadıkları mesajı üzerinde durduğunu iddia etse de asıl sorunu yani cinsiyetçi ev işlerini meşrulaştırmış ve kadını evde eşine hizmet etmesi gereken bir konumda betimlemiştir. Diyanet yayınladığı bu video ile bir kez daha asıl sorun olan cinsiyetçi iş bölümünü bilinçli bir şekilde meşrulaştırmış ve ev işlerini sadece kadının görevi olarak gören erkek egemen anlayışı sahiplenerek yeniden üretmiştir" ifadelerine yer vermişti. (ADIYAMAN/AA)