'Büyüksün reisim' deyip kaybeden aday müdür oldu

Erdoğan'la yaptığı görüşmede söylediği sözlerle seçim öncesinde çok konuşulan AK Parti Milas adayı Barış Saylak, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Milas Belediye Başkan adayı olan ancak CHP adayı Muhammet Tokat'a karşı yarışı kaybeden Barış Saylak, Cumhurbaşkanlığı tarafından Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü olarak atandı. Saylak seçim öncesinde sosyal medyada yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefon görüşmesini gösteren videoda, "Büyüksün reisim" hitabıyla gündem olmuştu.

Daha önce CHP'de siyaset yaparken istifa ederek AK Parti'ye geçen Barış Saylak hakkındaki atama kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. Karar ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal da görevden alındı.

NE OLMUŞTU?

Muğla'nın Milas ilçesinde CHP'den adaylığı gündemde iken partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçen ve bu partiden aday olan Barış Saylak'ın yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi çok konuşulmuştu. Saylak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, "Önümüzdeki hafta grup toplantısında size gelmek istiyorum. Efendim bir emriniz var mı? Büyüksün Reis'im, büyük. Allah utandırmasın. Saygılar sunuyorum reisim" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)