TBMM otizmli çocukların 'yuhalanmasını' araştıracak

TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal Çelik, pazartesi olayın yaşandığı Aksaray Mehmetçik İlkokulunu ziyaret ederek yerinde inceleme yapmayı düşündüklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu Başkanı ve üyeleri Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Komisyon Başkanı Kemal Çelik, Aksaray Mehmetçik İlkokulunda otizmli öğrencilerin yuhalanmasıyla ilgili "Bu münferit olayda, bazı velilerin otizmli çocuklarımızla kendi çocuklarının aynı okulda eğitim görmelerine itirazlarının söz konusu olması hem toplumumuzu hem de aylardır konu üzerinde titizlikle çalışmalar yürüten komisyonumuzu derinden etkilemiştir" dedi.

Komisyonun amaçları arasında otizmli bireylerin, eğitim başta olmak üzere sosyal yaşama katılımının sağlanması ve bu süreçte toplumun bu konuya ilişkin duyarlılığının artırılması yönünde somut adımlar atılmasını sağlamanın da yer aldığını dile getiren Çelik, "Bu münferit olay bizlere yaptığımız çalışmaların ne kadar hayati önemde olduğunu göstermektedir. Konu araştırma komisyonumuzca yakından takip edilmekte olup gerekli tüm girişimler üzerinde titizlikle çalışılmaktadır" diye konuştu.

Konuyla ilgili Aksaray Valisi Ali Mantı ile görüştüklerini bildiren Çelik, kendisinin, otizmli çocukların Mehmetçik İlkokulunda eskiden olduğu gibi eğitimlerine devam edeceklerini, ayrıca ihmali görülen varsa onlarla ilgili gereğinin yapılacağını ifade ettiğini aktardı.

PAZARTESİ İNCELEME YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığının konu üzerinde hassasiyetle durduğunu, kendilerinin de konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Çelik, "Komisyon olarak bu işin takipçisiyiz. Tüm partiler bu konuda hassastır. Hepimiz üzerimize düşeni yapacağız, böyle mağduriyetlere meydan vermeyeceğiz. Komisyon olarak önerilerimiz arasında kaynaştırma eğitimi bu kapsamda çok önemli. Biz normal çocuklarla beraber devam etmeleri hususuna çok fazla önem veriyoruz ve çocuklarımızın geleceği bizim için çok önemli." ifadesini kullandı.

Çelik, pazartesi olayın yaşandığı Aksaray Mehmetçik İlkokulunu ziyaret ederek yerinde inceleme yapmayı düşündüklerini söyledi.

CHP'Lİ ARIK ÖNERMİŞTİ

Aksaray’daki olayın ardından gözlerin çevrildiği Meclis Otizm Komisyonu bir açıklama yapmazken dün öğleden sonra daha önceden planlanan 8-9 Kasım günleri yapılacak Kocaeli ziyaret programını duyurdu. Bu süreçte Komisyonun CHP’li üyesi Çetin Arık, Komisyon Başkanı Çelik’i arayarak Aksaray’a gitme önerisinde bulundu. Aksaray Valisi ile görüştüğünü söyleyen Komisyon Başkanı konuyu yakından takip ettiğini ifade etti, ancak

öneriye yanıt vermedi. Daha sonra Komisyon Başkanı akşam saat 17.30'da bir basın toplantısı yaparak 11 Kasım'da Aksaray'a gitmeyi düşündüklerini açıkladı.