RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT'taki görevinden istifa etti

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti. İstifayı değerlendiren RTÜK üyesi İlhan Taşçı, "Hem takipçisi olduğumuz hukuksuzluğun ortadan kaldırılması, hem de RTÜK’ün yıpranmaması bakımından istifa kararı isabetlidir" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinin hukuka uygun olmadığı tartışmalarının ardından bu görevinden istifa etti.

Odatv'nin haberine göre, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bugün TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrıldı.

CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Faruk Bildirici, Şahin’e istifa çağrısında bulunmuş, sonuç alınamayınca da yazılı başvuru yapmıştı. Geçen hafta yapılan RTÜK toplantısında ise "tarafsızlığını yitirdiği, gizli kararları açıkladığı, yayın kuruluşlarında lehe ve aleyhe tutum sergilediği" gerekçesi Bildirici'nin RTÜK üyeliği düşürülmüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün Meclis'teki grup konuşmasında, RTÜK Başkanını "Buradan istifa et, eğer sen para alacaksan ve bu kadar gücün varsa bir sürü kamu kuruluşu var, arpalık kadar bir sürü yer var, git oralarda yönetim kurulu üyeliği yap, paranı al" dedi.

TAŞÇI: İSTİFA KARARI YERİNDEDİR

CHP kontenjanından seçilen diğer üye İlhan Taşcı da RTÜK başkanlığına dün bu konuya ilişkin yeni bir dilekçe verdi. Dilekçede, RTÜK Başkan ve üyelerini hem 6112 sayılı RTÜK Yasası hem de 375 Sayılı KHK uyarınca "görev alanlarıyla ilgili" kamu kurum ve kuruluşlarında görev alamayacaklarının açık bir hüküm olduğuna dikkat çekildi.

Taşcı, hukuksuzluğun ortadan kalkmasının tek koşulunun Şahin'in TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifasıyla mümkün olacağı, aksi taktirde yasa gereğince RTÜK Başkanlığı görevinden çekilmiş sayılması için işlem yapılmasını istedi.

Ebubekir Şahin TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifasını değerlendiren RTÜK üyesi İlhan Taşcı, "Üst Kurul toplantılarında istifa etmesi gerektiğini dile getirmiştik. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem bugün hem de daha önceki günlerde konuya ilişkin duyarlılığını biliyoruz. Bunu Ebubekir Şahin’e de aktardık. Bunca tartışma ve gerilimden sonra RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in bugün almış olduğu istifa kararı yerindedir. Hem takipçisi olduğumuz hukuksuzluğun ortadan kaldırılması, hem de RTÜK’ün yıpranmaması bakımından istifa kararı isabetlidir" dedi.